Sponsor Bingo Loterij neemt Spaar Select-ploeg over

De Sponsor Bingo Loterij neemt de schaatsers uit de Spaar Select-ploeg over.

Dat maakte Jan-Willem Van Dijk, directeur van Spaar Select, bekend. Hij verwacht dat binnen twee weken de besprekingen over de overgang zijn afgerond.


Wibo van de Linde, manager van de Sponsor Bingo Loterij, bevestigt de overname van de ploeg. Er moet nog wel overeenstemming bereikt worden met de schaatsers zelf, die waarschijnlijk aan salaris zullen moeten inleveren. Van de Linde wil ook dat de schaatsers meewerken als ambassadeurs voor zijn loterij. Andere ambassadeurs van de loterij zijn Richard Krajicek, Andre van Duijn, Johan Cruijff en Willeke Alberti.

De Sponsor Bingo Loterij is vanaf mei 1998 onderdeel de Nationale Postcode Loterij. De totale netto-opbrengst van de loterij wordt besteed aan organisaties die zich inspannen voor cultuur, sport en welzijn.

Van de netto opbrengst van 30 miljoen euro is 43 procent bestemd voor cultuur, 37 procent voor welzijn en 20 procent voor sport. De Sponsor Bingo Loterij heeft in totaal 25 vaste beneficianten, waaronder de Stichting Doen, de Johan Cruijff Welfare Foundation en verschillende Rijksmusea. Bovendien zijn er honderden clubs en verenigingen die een bijdrage ontvangen voor elk lot dat zij aan hun eigen achterban verkocht hebben.