Sponsors omarmen shorttrack

Tijdens de teampresentatie van het KPN WK Shorttrack in Rotterdam Ahoy sprak Samsung naast hoofdsponsor KPN de intentie uit om na het WK de Nederlandse shorttrackevenementen te blijven ondersteunen. In elk geval tot en met de Olympische Spelen van Pyeongchang 2018.

Shorttrack zit in Nederland in de lift op sportief gebied maar ook voor wat betreft de aandacht van fans. Mede hierdoor heeft de ISU besloten één van de vier ISU World Cups Shorttrack van 2017/2018 en het ISU EK 2019 te gunnen aan Dordrecht.

Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Samsung Nederland: ‘Shorttrack is een zeer snelle dynamische sport. Een schaatsdiscipline die goed bij Samsung past. We omarmen de discipline omdat het een sport in ontwikkeling is die snel aan populariteit toeneemt.’ Van Walt Meijer verwees ook naar de samenwerking met Knegt en Schulting op hun weg naar de Olympische Winterspelen. ‘Samsung ondersteunt graag het schaatstalent dat kiest voor shorttrack.’

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN: ‘Als sponsor en fan van schaatsend Nederland is KPN alweer zeven jaar hoofdsponsor van het shorttrack. Aanvankelijk wat minder zichtbaar dan bij de langebaan, maar inmiddels is KPN meer in de sport gaan investeren. Mede dankzij de goede resultaten van de ploeg van Jeroen Otter, maar zeker ook vanwege de professionaliseringsslag die de KNSB samen met TIG Sports heeft ingezet rond de internationale shorttrackevenementen. Binnen het shorttrack is een unieke combinatie van topsport en entertainment ontstaan waar we als hoofdsponsor actief bij betrokken zijn. Dat geldt niet alleen dit weekend tijdens het KPN WK Shorttrack maar zeker ook op weg naar de Spelen van Pyeongchang.’

Het KPN WK Shorttrack is hiermee voor aanvang van het toernooi al een succes. Met de steun van KPN en waarschijnlijk Samsung aan het ISU World Cup van 5 tot en met 8 oktober 2017 en de terugkeer naar Dordrecht, is continuïteit in de sport gewaarborgd. Arie Koops, technisch directeur KNSB: ‘Dordrecht heeft een belangrijke rol gespeeld in het huidige succes van shorttrack in Nederland. Het is dan ook bijzonder dat twee vooraanstaande evenementen na dit WK terugkeren naar deze stad."

Rinette Reynvaan, Wethouder Sport van Dordrecht: ‘Wij zijn in Dordrecht trots dat we onze jarenlange verbinding met shorttrack gaan voortzetten. Wij verheugen ons wederom op bomvolle tribunes in de Sportboulevard. Maar ook kijken we uit naar de kidsdagen en de kansen die shorttrack biedt voor talent- en breedtesportontwikkeling.”De kaartverkoop voor de ISU World Cup in Dordrecht start op 1 april 2017. Geregistreerde bezoekers van schaatsen.nl en het KPN WK Shorttrack 2017 ontvangen een aanbod voor de markt uit.