SportStroom en KNHB gaan hockeyverenigingen verduurzamen

SportStroom en de Koninklijke Nederlandse Hockey Bond (KNHB) zijn een driejarige samenwerking aangegaan. Hiermee geven beide partijen invulling aan de gezamenlijke ambitie om alle hockeyverenigingen in Nederland te verduurzamen.

De KNHB is overtuigd van de noodzaak van het verduurzamen van hockeyaccommodaties. Verduurzamen is een maatschappelijke uitdaging waarin de KNHB niet alleen haar verantwoordelijkheid wil nemen én uitdragen, maar ook toonaangevend en vooruitstrevend wil zijn in het duurzaam ondersteunen van haar verenigingen. Op deze manier levert de KNHB een bijdrage aan de nationale duurzaamsheidsdoelstellingen voor 2030 en speelt de KNHB in op de veranderende eisen en ontwikkelingen rondom sportaccommodaties.

SportStroom, specialist in het verduurzamen van sportaccommodaties, gaat helpen verenigingen te stimuleren om met behulp van subsidies over te gaan tot een energiescan en te komen tot een plan van aanpak voor energiereductie en de uitvoer daarvan. Verenigingen kunnen via SportStroom een beroep doen op een kosteloos, objectief en deskundig begeleidingstraject verduurzaming via NOC*NSF. Besparen op de energienota draagt bij aan het toekomstbestendig maken van hockeyverenigingen.

Robert den Ouden, Directeur SportStroom: “Ruim 17 jaar spannen wij ons in voor het verduurzamen van hockeyverenigingen. Met deze samenwerking krijgen we nog meer de kans onze kennis te delen en hockeyverenigingen toekomstbestendiger te maken. Zodoende kunnen we – in de geest van onze oprichter destijds – naar de toekomst het verschil maken!”

Erik Gerritsen, directeur KNHB is enthousiast over de nieuwe samenwerking: “Het verduurzamen van hockeyverenigingen is een van onze prioriteiten voor de komende jaren. Met hockey willen we landelijk, maar vooral ook lokaal een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij. Om de gevolgen van klimaatverandering tegen te gaan, dragen wij als hockeysport een steentje bij. Wij zijn buitengewoon blij dat we onze strategische ambitie samen met SportStroom gaan realiseren.“

Foto: © KNHB-Bart Scheulderman