Sunweb tekent voor onbepaalde tijd bij

Sunweb zet de sponsoring van Team Sunweb, die nog loopt tot en met 2019, daarna voor onbepaalde tijd door. Dat maakte de touroperator voorafgaand aan de start van de Giro d'Italia bekend.

Team Sunweb CEO, Iwan Spekenbrink, zei: "We blijven aan de toekomst bouwen met deze nieuwe overeenkomst met Sunweb. Dat is een groot compliment voor het team. Met deze stabiele toekomst kan de organisatorische focus jaren verder liggen. Het geeft ons niet alleen de mogelijkheid om na te denken over onze toekomst op de lange termijn, maar die ook daadwerkelijk te realiseren en een duurzame mannen- en vrouwenploeg op topniveau neer te zetten. Dat was onze droom toen we in 2008 startte met dit team. Om een bedrijf als Sunweb als partner te hebben dat zo gecommitteerd is aan die droom en onze Keep Challenging-visie, en ook zo aan onze kant te staan in de marketing en activatie van het partnership om daarbij ook hun eigen business te laten groeien, is meer dan je kunt wensen.”

Sunweb is sinds januari 2016 de sponsor en de naamgever van de ploeg van Spekenbrink. Het grootste succes werd vorig jaar geboekt door Tom Dumoulin, die de 100ste editie van de Giro d'Italia op zijn naam schreef.
"We willen echt iets opbouwen in de sport", zegt Sunweb CEO Tim van den Bergh. "Liever dan een tijdelijke sponsor willen we ook verantwoordelijkheid nemen in de ontwikkeling van de jeugdopleiding en een anti-dopingprogramma."

Vorige maand maakte de ploeg al bekend een in Sittard een campus te openen waar sporters van Sunweb kunnen trainen en verblijven. Het complex kan ook gebruikt worden door de sporters om te studeren voor hun carrière na de wielersport.