TCS stapt in Formula E met Jaguar partnership

Tata Consultancy Services is in aanloop naar het nieuwe ABB FIA Formula E World Championship titelsponsor geworden van het Jaguar Racing Team. Het team heet vanaf dit moment Jaguar TCS Racing. TCS is in Nederland partner van de TCS Amsterdam Marathon en het Dutch Open.

Tijdens het meerjarige partnership zullen TCS en Jaguar een dynamisch platform opzetten dat moet aanzetten tot onderzoek en innovatie op het gebied van technologieen voor elektrisch vervoer. TCS zal zijn leiderschap in technologische veranderingen en zijn ervaring gebruiken in de samenwerking met andere partners om daarmee Jaguar TCS Racing een van de katalysatoren te laten zijn in elektrificatie, vermindering van de CO2 uitstoot en duurzame mobiliteit.

Rajesh Gopinathan, CEO & MD, TCS: “We zijn verheugd dat we onze samenwerking met Jaguar Land Rover kunnen uitbreiden en de krachten bundelen als Jaguar TCS Racing om daarmee kennis en innovatie te bundelen voor een duurzame toekomst. Deze samenwerking zal de weg banen voor de adoptie van geavanceerde technologieën, het gebruik van schonere energie en het ontstaan van nieuwe businessmodellen. Dit gaat verder dan alleen zakelijke motieven en moet een blijvende impact maken op mensen, de maatschappij en de planeet.”

TCS stap in Formula E-racing is aanvullend op het bestaande sportsponsorship portfolio van het consultancybedrijf met titelpartnerships in hardlopen zoals de TCS New York City Marathon, TCS London Marathon en TCS Amsterdam Marathon en de sponsoring in golf, zoals in Nederland de Dutch Open.

Jaguar Land Rover en TCS werken al sinds 2012 samen op tal van gebieden.