Team Jumbo-Visma verlengt contract met Red Bull

Schaatsploeg Team Jumbo-Visma en Red Bull gaan langer met elkaar door. De equipe van coach Jac Orie heeft het contract met de innovatiepartner verlengd tot en met april 2023.

Red Bull is sinds begin 2019 verbonden aan het team. Afgelopen seizoen werkten de schaatsploeg en Red Bull onder meer samen aan een innovatieve trainingsmethode, genaamd Vortex. Door grote ventilatoren naast de baan te plaatsen, werd er een luchtstroom gecreëerd die de sprinters van Team Jumbo-Visma een hogere snelheid meegaf. Hierdoor werden in Thialf omstandigheden nagebootst van hooglandbanen als Calgary (Canada) en Salt Lake City (Verenigde Staten), de plek waar afgelopen seizoen de WK afstanden plaatsvonden.

Daarnaast kwam Red Bull langs tijdens een trainingskamp in het Italiaanse Collalbo. Daar werden de schaatsers gevolgd door een racedrone die op hetzelfde tempo achter hen aan vloog. Doordat de drone unieke hoeken van de schaatsers wist vast te leggen, konden de schaatsers goed zien hoe zij over het ijs bewogen en wat er anders kon.

"Ik ben blij dat we onze innovatiepartner Red Bull langer aan onze ploeg hebben weten te binden", aldus Richard Plugge, directeur van Team Jumbo-Visma. "Het maakt me trots dat we zelfs in deze bijzondere tijden mooie en échte partnerships als deze kunnen verlengen. Het feit dat we tot zeker april 2023 met elkaar doorgaan, bevestigt het vertrouwen dat we in elkaar hebben."

"Het is heel mooi nieuws dat Red Bull ook de komende jaren aan onze ploeg verbonden blijft", reageert coach Orie verheugd. "Ik vind dat ze goed bij onze ploeg passen, omdat we allebei graag out-of-the-box denken. Er wordt vaak niet gedacht in beperkingen, maar juist gekeken naar mogelijkheden, waardoor je regelmatig tot interessante ontdekkingen komt."
De 52-jarige coach kijkt dan ook met een goed gevoel terug op de samenwerking tot dusver. "Vortex en de droneopnames in Collalbo waren twee geweldige innovatieve projecten, waarvan we veel hebben geleerd. In beide gevallen heeft het ons nieuwe inzichten opgeleverd."

Samen met Red Bull gaat de schaatsploeg ook de komende periode op zoek naar nog snellere tijden en records. "Er hebben al gesprekken plaatsgevonden waarbij we twee nieuwe mogelijke projecten hebben besproken. Een heeft te maken met aerodynamica en bij de andere willen we met behulp van MRI’s kijken wat bepaalde trainingen doen met onze atleten."