TEAMKPN Sportfonds nieuwe partner van lange mannen

De volleyballers van Oranje zijn voor 2017 een bijzondere samenwerking aangegaan met TEAMKPN Sportfonds.

De equipe van bondscoach Gido Vermeulen kan zich zo uitstekend voorbereiden op de belangrijke toernooien die dit jaar op het programma staan, zoals het Europees Kampioenschap in volleybalwalhalla Polen.

TEAMKPN Sportfonds biedt Nederlandse sportteams die niet aangemerkt zijn als focussport door NOC*NSF tijdelijk financiële middelen om grote ambities te realiseren.

Kansen

Het Nederlands mannenteam staat aan de vooravond van een prachtig en belangrijk seizoen. In het eerste jaar van de nieuwe Olympische cyclus richting Tokio 2020 staan het WK-kwalificatietoernooi, de World League &n het EK Volleybal op het programma. De mannen van Oranje hebben de ambitie uitgesproken om de top acht van de wereld te bereiken, net als de Nederlandse volleybalsters en beachvolleyballers.

Dit jaar kunnen de Lange Mannen belangrijke stappen zetten. Oranje speelt van 23 t/m 28 mei het WK-kwalificatietoernooi in Koog aan de Zaan en Apeldoorn, en krijgt een unieke kans om zich voor eigen publiek te plaatsen voor het WK Volleybal 2018. Nederland nam voor het laatst deel aan het WK in 2002, alweer 15 jaar geleden.
Sinds 2012 wordt het Nederlands mannenteam niet meer financieel ondersteund door NOC*NSF. Dit maakt het voor Oranje extra lastig om het gat met de wereldtop te dichten. Door de samenwerking met TEAMKPN Sportfonds kunnen de Nederlandse volleyballers in 2017 een mooi programma draaien."Dankzij de ondersteuning van TEAMKPN Sportfonds zijn wij in staat onze medische begeleiding te optimaliseren en onze wetenschappelijke ondersteuning met apparatuur en mankracht te vergroten”, vertelt bondscoach Gido Vermeulen.
"Daarnaast stelt TEAMKPN Sportfonds ons in staat om topland Italië, winnaar van Olympisch zilver in Rio, naar Nederland te halen, zodat we ons optimaal kunnen voorbereiden op het EK Volleybal.”

Mark Versteegen, directeur Sponsoring KPN : "KPN is blij dat zij met het TEAMKPN Sportfonds een bijdrage kan leveren aan de voorbereiding en invulling van de deelname van de volleybalheren aan het EK in Polen. Wij wensen de mannen veel succes." Het logo van TEAMKPN Sportfonds zal het hele jaar op de mouw van het shirt van de internationals prijken.