TEAMKPN Sportfonds ondersteunt Nederlandse 49er-zeilers

De Nederlandse 49er-zeilers van de Talentploeg van het Watersportverbond krijgen in 2018 financiële ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds.

Door deze ondersteuning kan het Watersportverbond meer investeren in het materiaal en het trainingsprogramma van de zeilers. Ook de Nederlandse zitvolleyballers en de Nederlandse Orange Lions 3x3 basketballers worden in 2018 ondersteund door TEAMKPN Sportfonds.

Het 49er-herenteam van het Watersportverbond bestaat uit een groep van 6 jonge talenten: Scipio Houtman, Pim van Vugt, Bart Lambriex, Daniel Bramervaer, Lars van Stekelenborg en Thijs Visser. Het team heeft zich in minder dan een jaar tijd richting ‘goldfleet’-niveau gevaren. Hun grootste doel: plaatsing voor de Olympische Spelen van Tokio.De ‘high performance’ klassen (waaronder de 49er-klasse) zullen een steeds groter aandeel in het toekomstige zeilprogramma vormen. Vandaar dat de Nederlandse zeilers bezig zijn met een uitgebreid opleidingsprogramma om hierin te kunnen excelleren, zowel op relatief korte termijn, maar ook zeker richting de Olympische spelen van 2020 en 2024. De doelen zijn ambitieus, maar mede dankzij de financiële ondersteuning van het TEAMKPN Sportfonds meer realistisch geworden. De mannen willen en kunnen zich tenslotte in razend tempo ontwikkelen, dat hebben ze reeds bewezen. Met de financiële bijdrage van het fonds kunnen de sporters nu een bredere investering doen in het benodigde materiaal en programma.

Maurice Leeser, directeur van het Watersportverbond is erg blij met de toekenning van de bijdrage van het TEAMKPN Sportfonds: "We zijn als Watersportverbond altijd goed vertegenwoordigd geweest in de top van verschillende olympische zeilklassen. In de ‘high performance’-klassen zijn we er van overtuigd dat we met de huidige talenten grote stappen kunnen maken in de ontwikkeling van deze groep zeilers. Onze 49er-mannen hebben de drive en de potentie snel door te groeien en dankzij de samenwerking met het TEAMKPN Sportfonds nu ook extra middelen. Hiermee kunnen we investeren in het benodigde materiaal om de ambities van deze groep zeilers te realiseren.”

Niet alleen de directeur van het Watersportverbond, maar ook de zeilers zijn dankbaar voor de samenwerking: "Het is voor ons echt een grote stap richting de absolute wereldtop”, laat Bart Lambriex weten. Ook zeiler Scipio Houtman reageert enthousiast: "Heel gaaf dat TEAMKPN Sportfonds ons wil ondersteunen om ons als team tot een succes te brengen.”
Ed Bontrop, manager TEAMKPN Sportfonds: "Het TEAMKPN Sportfonds hoopt dat het Nederlands 49-ers zeilteam met onze tijdelijke steun hun opmars naar de absolute top kan voortzetten. Met onze bijdrage maken we het mede mogelijk dat de zeilers zich met een nieuwe boot en ervaren trainers zorgeloos kunnen voorbereiden op het WK in Denemarken later dit jaar. Waarna gebleken succes de volgende stap richting kwalificatie voor de Olympische Spelen van Tokyo kan worden gemaakt. Het TEAMKPN Sportfonds draagt graag bij aan het succes van deze spectaculaire Olympische sport waar het volledig draait om teamwork. Iets dat wij bij KPN zelf ook erg belangrijk vinden om op hoog niveau te presteren.”