TEAMKPN Sportfonds ondersteunt ook zitvolleyballers

De Nederlandse zitvolleyballers worden in 2018 ondersteund door TEAMKPN Sportfonds. De selectie van bondscoach Hans Mater kan zich zo optimaal voorbereiden op het Wereldkampioenschap Zitvolleybal, dat van 15 t/m 22 juli in Nederland wordt georganiseerd.

TEAMKPN Sportfonds biedt Nederlandse sportteams die niet aangemerkt zijn als focussport door NOC*NSF tijdelijk financiële middelen om grote ambities te realiseren. Eerder deze week werd bekend dat TEAMKPN Sportfonds dit jaar ook 3x3 basketball gaat ondersteunen.De Nederlandse zitvolleyballers staan aan de vooravond van een bijzonder jaar. Midden in de zomer wordt namelijk het WK in Nederland gespeeld. De paralympische sport zitvolleybal wordt tijdens het WK op unieke wijze geëtaleerd. In de speelsteden Venlo, Eindhoven en Den Haag (mannen) en Arnhem en Rotterdam (vrouwen), spelen de atleten hun wedstrijden op unieke locaties, bijvoorbeeld in theaters.

Het WK Zitvolleybal is onderdeel van het multi-evenement Volley2018. Volley2018 is een groot volleybalevenement, waarin de drie Olympische volleybaldisciplines worden verenigd: het EK Beachvolleybal, het WK Zitvolleybal en het EK volleybal voor jongens onder 20 jaar.
Door de samenwerking met TEAMKPN Sportfonds kan het Nederlands zitvolleybalteam zich in 2018 uitstekend voorbereiden op het belangrijke WK in eigen land. Vorig jaar werd het Nederlands volleybalteam van bondscoach Gido Vermeulen ondersteund door TEAMKPN Sportfonds. Zij kwalificeerden zich toen voor het eerst sinds 2002 voor het WK.

"We zijn als team erg blij met de ondersteuning vanuit TEAMKPN Sportfonds”, vertelt bondscoach Hans Mater. "Hierdoor kunnen we oefenstages tegen sterke tegenstanders organiseren, om ons zo goed mogelijk voor te bereiden op het WK in eigen land. Deze stages vinden plaats in Bosnië en Herzegovina en in Duitsland. Daarnaast hebben we landen uit de wereldtop uitgenodigd voor ons eigen Dutch Tournament in Assen.”"Wij hopen dat met deze ondersteuning ook de zitvolleyballers een mooie stap kunnen maken in hun voorbereiding op het unieke WK in eigen land”, aldus Ed Bontrop, manager van TEAMKPN Sportfonds. "De ondersteuning maakt meer trainen met meer faciliteiten en stages mogelijk, zaken die nodig zijn om de aansluiting met de wereldtop weer te vinden. Het TEAMKPN Sportfonds is blij om nu ook een bijdrage te kunnen leveren in de paralympische sportwereld.”