TEAMKPN Sportfonds steunt softbal en curling

Het dames softbalteam en het Nederlandse mannen curlingteam zijn de volgende twee teams die ondersteund gaan worden door het TEAMKPN Sportfonds.

Het mannen curlingteam is weliswaar onlangs gedegradeerdnaar de B-groep, maar heeft via een omweg nog steeds kans op kwalificatie voorde Spelen in Korea. "Dat zou een unieke prestatie zijn”, motiveert het fonds de ondersteuning. Het talentvolle dames softbalteam raakte de A-status kwijt terwijl softbal en honkbal wel terugkeerde op het Olympische Spelen-programma. Het TEAMKPN Sportfonds heeft ook besloten de basketballers nog een klein steuntje in de rug te geven door ze ook begin 2016 nog een bedrag over te maken voor follow-up activiteiten na het EK. De ondersteuning van het waterpololoopt volgend jaar sowieso nog door. In april vindt in Trieste (Italië) het Olympisch Kwalificatie Toernooi plaats.

Eind mei werd het TEAMKPN Sportfonds geïntroduceerd, een maatschappelijk initiatief van KPN om sportteams van de minder bekende topsporten in ons land te steunen. Elk jaar stelt het TEAMKPN Sportfonds maximaal 200.000 euro beschikbaar aan &&n of meerdere sportprojecten.;

In het decembernummer van Sponsorreport staat een uitgebreid interview met Mark Versteegen over het TEAMKPN Sportfonds. Daarin zegt hij onder andere dat hij merkt dat veel sportorganisaties en topsportteams het fonds nog niet weten te vinden. "Best apart want er ligt geld klaar voor partijen met kans op succes en goede plannen.” Ook krijgt het fonds veel aanvragen van individuele sporters. "We wijken echter niet van onze teamdoelstellingen af, anders schep je precedenten”, zegt Versteegen. "Vooralsnog hebben we de richtlijnen nog niet veranderd en de doelstelling staan als een huis. Sportteams helpen naar een unieke of totaal onverwachte topprestatie.”