Teijin en Envision Virgin Racing gaan samenwerken

De Teijin Groep en Envision Virgin Racing maakten vandaag bekend dat zij een meerjarig sponsorcontract aangaan om de deelname van het team in het ABB FIA Formule-E kampioenschap te steunen. De Nederlandse coureur Robin Frijns rijdt voor Envision Virgin Racing.

Envision Virgin Racing neemt al vanaf het begin van de Formule-E deel aan de races. Het team is uitgegroeid tot een van de succesvolste binnen de sport met 11 overwinningen en 26 podiumplaatsen. Envision Virgin Racing neemt ook deel aan het initiatief ''Race Against Climate Change'' en maakt zich hard voor verdere verduurzaming van mobiliteit.

Teijin is een toonaangevende groep van techmultinationals en is actief op het gebied van geavanceerde vezels, kunststoffen, composieten, gezondheidszorg en IT. Het hoofdkantoor is gevestigd in Japan en de groep heeft ruim 170 bedrijven wereldwijd. Dochteronderneming Teijin Aramid is gespecialiseerd in supersterke vezels voor een breed scala aan industriële toepassingen, zoals lichtgewicht composieten en hitte- en vlambestendige kleding.

De Teijin Groep en Envision Virgin Racing (EVR) wisselen kennis uit en vullen elkaar aan met baanbrekende technologieën. De Teijin Groep gaat met name hoogwaardige materialen en producten ontwikkelen die het comfort van de coureurs van EVR zullen verhogen. In de toekomst gaat Teijin ook bedrijfskansen op het gebied van hoogwaardige lichtgewicht auto-onderdelen onderzoeken en nieuwe innovaties ontwikkelen. De samenwerking biedt ontwerpvrijheid die noodzakelijk is voor de volgende generatie auto's.

Innovatief

“Onze ontwikkelingsmogelijkheden en ambitie zijn onbegrensd en als bedrijf dragen wij met onze innovaties bij aan de maatschappij van de toekomst. Envision Virgin Racing neemt deel aan races met elektrische auto's om mensen bewust te maken van de opwarming van de aarde. Via onze samenwerking ontwikkelen we technologieën en bouwen we de kennis en de mogelijkheden op die nodig zijn voor toekomstige elektrische auto's die aan steeds striktere milieuregelgeving moeten voldoen,” aldus Jun Suzuki, President en CEO van Teijin Limited.

Gert Frederiks, de Nederlandse CEO en President van Teijin Aramid, vult aan: “De Formule-E is een innovatieve raceklasse waardoor coureurs, het publiek en de industrie op een andere manier naar innovatie en duurzaamheid gaan kijken. Met EVR maken wij deel uit van een inspirerende en revolutionaire omgeving en we kijken ernaar uit om nieuwe ideeën te introduceren in de markt.”

Robin Frijns

De Nederlandse coureur van Envision Virgin Racing, Robin Frijns verwelkomt Teijin als nieuwe partner: “Als coureur wil je je op elke situatie voorbereiden, zeker in de onvoorspelbare wereld van de Formule-E. Die onvoorspelbaarheid wordt kleiner dankzij ons ijverige team en partners zoals Teijin. Ik kijk ernaar uit om te zien hoe Envision Virgin Racing en Teijin hun technische kennis integreren. Ik ben ervan overtuigd dat we dit seizoen sterke resultaten zullen laten zien, en ik zal ontzettend trots zijn als ik de Nederlandse vlag weer als nummer 1 omhoog kan houden op het podium.”

Sylvain Filippi, Managing Director, Envision Virgin Racing licht toe: "Formule-E is een van de meest competitieve racekampioenschappen, wat betekent dat ieder voordeel telt. Envision Virgin Racing werkt samen met gelijkgestemde, innovatieve, duurzame bedrijven. Daarom zijn we erg enthousiast dat de Teijin Groep zich bij ons als nieuwe partner heeft gevoegd. Hun expertise en composiettechnologieën zullen bijdragen aan onze prestaties op het circuit en in onze Race Against Climate Change-programma."

Franz Jung, voorzitter van de raad van bestuur van Envision Virgin Racing, voegt hieraan toe: “Iedereen is blij dat de Teijin Groep nu onderdeel uitmaakt van het team. Onze lijst van toonaangevende partners wordt steeds groter en ze helpen ons allemaal om succes te boeken - op en buiten het circuit.”

De Formule-E werd in 2014 voor het eerst gehouden en is 's werelds eerste autosportklasse met volledig elektrische raceauto's. De Formule-E wedstrijden worden op stratencircuits over de hele wereld gereden. Het kampioenschap vertegenwoordigt een visie op de toekomst van de automotive-industrie en dient als platform voor het tonen van de nieuwste innovaties op het gebied van elektrische autotechnologie en alternatieve energieoplossingen.
De volgende Formule E-race wordt op 15 februari 2020 in Mexico Stad gehouden, waar de Teijin Groep het team voor het eerst officieel ondersteunt als partner.