TikTok wordt UEFA Women’s EURO 2022 sponsor

Het digitale entertainmentplatform TikTok wordt global partner van UEFA Women’s EURO 2022. Doel van het partnership is om het voetbaltoernooi te promoten en nog meer onder de aandacht te brengen van een wereldwijd publiek. TikTok was al sponsor van UEFA EURO 2020 van afgelopen jaar.

Het doel van TikTok en UEFA is om de voetbalcompetitie van deze zomer te promoten en nog meer zichtbaarheid te geven aan een wereldwijd publiek. De nieuwe samenwerking bouwt voort op het succesvolle partnership van de UEFA EURO voor mannen in 2021.

In de afgelopen jaren heeft TikTok op het platform een enorme groei gezien in de berichtgeving over en aandacht voor vrouwensporten. Het nationale team van Engeland gaf fans tijdens wedstrijden een blik achter de schermen en Burnley FC Women heeft alle thuiswedstrijden van dit seizoen live op TikTok uitgezonden. De hashtag #womeninsports heeft inmiddels bijna een miljard views.

Guy-Laurent Epstein, Marketing Director van de UEFA: "We zijn verheugd om opnieuw samen te werken met TikTok, dit keer voor de grootste UEFA Women's EURO ooit. De TikTok-voetbalcommunity wordt steeds groter met teams, fans, creators en verenigingen. We kijken ernaar uit om het belangrijkste sportevenement van deze zomer met de beste voetbalsters ter wereld te laten zien via unieke, creatieve en spectaculaire content. Het is een fantastische tijd om voetbalfan te zijn."

TikTok werkt samen met de UEFA om nieuwe functies op het platform te lanceren, waaronder computergegenereerde effecten, hashtag-challenges en TikTok LIVE's. UEFA zal TikTok ook toegang geven tot haar uitgebreide bibliotheek van voetbalprogramma's om spectaculaire en innovatieve content mogelijk te maken.
Het partnership omvat mogelijkheden voor TikTok op het gebied van ticketing, hospitality en branding, evenals digitale fanactivaties en exclusieve content in de aanloop naar en tijdens het toernooi.
Naast het partnership, zal UEFA Women's EURO 2022 voorafgaand aan het toernooi een officieel TikTok-account lanceren. Dit onderstreept de missie om miljoenen voetbalfans wereldwijd te inspireren en te vermaken met een exclusief kijkje achter de schermen en het laten zien van actuele én archiefbeelden. Ook via het TikTok-account van OnsOranje zal veel content verschijnen.

Rich Waterworth, General Manager, TikTok Europa: "Sinds onze samenwerking met de UEFA voor EURO 2020 hebben we gezien dat TikTok de thuishaven van het voetbalfandom is geworden; met creators, spelers en landen die samenkomen om hun passie voor het mooie spel te delen, op een unieke TikTok-manier. We zijn verheugd om deze samenwerking voort te zetten als het officiële entertainmentplatform van UEFA Women's EURO 2022, en om voort te bouwen op onze gezamenlijke inspanningen om gelijkheid en inclusiviteit binnen voetbal te bevorderen via TikTok's #SwipeOutHate-campagne en UEFA's #EqualGame. We kunnen niet wachten om onze community hun steun te zien betuigen, terwijl we het kampioenschap van dit jaar nog toegankelijker maken voor onze wereldwijde community."

TikTok is een van de meest gedownloade apps ter wereld. Het platform is beschikbaar in meer dan 150 landen en in 75 talen en streeft ernaar een leuke, positieve en betrokken community op te bouwen door gebruikers aan te moedigen hun passie en creatieve expressie te delen in de vorm van korte video's.