Toolnation sponsort Amstel Gold Race

Webshop Toolnation en de Amstel Gold Race gaan voor de editie 2021 een samenwerking aan. Het bedrijf wordt sponsor van zowel de Amstel Gold Race op zondag 18 april als de Toerversie Amstel Gold Race, die zaterdag 11 september verreden gaat worden.

“We zijn zeer blij met de toezegging van deze Valkenburgse ondernemers. Het is daarmee ook de eerste keer dat een bedrijf met zo een nadrukkelijke basis in Valkenburg sponsor wordt van de Amstel Gold Race. Dat maakt deze samenwerking natuurlijk extra speciaal”, zo zegt koersdirecteur Leo van Vliet.

“We zijn de laatste jaren enorm groeiende. Recent heeft er bij Toolnation wederom een uitbreiding plaats gevonden in de vorm van een nieuw warehouse op een unieke locatie gelegen naast de A2 aan Maastricht Airport. Groen is de kleur van Toolnation en dat groen is zeker nodig in de tijd waarin we leven. Amstel Gold race is een mooi medium om dat uit te dragen. Zeker omdat er vele fietsliefhebbers jaarlijks gebruik maken van de mooie groene omgeving rondom Valkenburg. Een regio waar we als ondernemers trots op zijn en die we moeten koesteren en bewaren voor het nageslacht. Daarbij hoort niet alleen groen ondernemen maar ook bewust gebruik maken van de natuur en infra door bijvoorbeeld fietsen”, aldus Daniel en Raymond Gelders, directeuren van Toolnation.

Vorig week kreeg de organisatie toestemming de Amstel Gold Race en Amstel Gold Race Ladies Edition op zondag 18 april te organiseren op een parcours door de gemeenten Valkenburg aan de Geul, Maastricht en Eijsden-Margraten. De ronde van circa 17 kilometer wordt hermetisch afgesloten voor dagtoeristen en wielerpubliek. De organisatie roept iedereen op om de Amstel Gold Race thuis te kijken en niet naar Limburg af te reizen. Via NOS is de race de hele dag op internet en televisie thuis te volgen. In een eerder stadium werd al besloten de Toerversie Amstel Gold Race te verplaatsen naar zaterdag 11 september.