Tricorp partner HWA Racelab

Tricorp wordt sponsor van HWA Racelab. Het Tricorp logo zal op de kleding, de apparatuur in de pit en op de raceauto te zien zijn.

Het HWA Racelab maakt zijn debuut in het kampioenschap rondom de ABB FIA Formule E. Tricorp is een van haar partners. HWA Racelab is onderdeel van het Duitse engineersbedrijf HWA AG. Kernwaarden als ‘perfectie’, ‘topprestaties’ en ‘ontwikkeling’ vormen de rode draad in de samenwerking tussen HWA AG en Tricorp.

"De Duitse onderneming HWA AG streeft naar perfectie en topprestaties, zowel op de werkvloer als in de motorsport", aldus Tricorp. "Dit zijn waarden waar ook Tricorp naar streeft: al het mogelijke doen voor het beste resultaat. Tricorp is daarmee niet alleen sponsor, maar ook sportief betrokken. Dit houdt in dat Tricorp samenwerkt met HWA Racelab om het beste uit de races te halen. Zo werken de teamleden in comfortabele en representatieve kleding van Tricorp. Een ander belangrijk component voor Tricorp bij deze samenwerking, is het feit dat de elektrisch aangedreven motorvoertuigen geen vervuilende uitstoot hebben en dus minder impact hebben op het milieu."

Sponsoring is een belangrijk onderdeel binnen Tricorp. Het bedrijf wil met dit sponsorschap ook laten zien dat men de sponsoractiviteiten meer maatschappelijk verantwoord in wil richten. Dit doet de Rijense onderneming overigens niet enkel met sport, maar ook op sociaal gebied als strategisch partner van Nationaal Fonds Kinderhulp.

De Formule E is een motorsport die bestaat uit elektrisch aangedreven voertuigen. Het idee is ontstaan in 2010 en het eerste kampioenschap werd gehouden in 2014. De straatraces, ook wel ‘ePrix’ genoemd, worden gehouden in steden over de hele wereld. Dit is met name mogelijk omdat de elektrische motorvoertuigen geen vervuilende uitstoot hebben. Daarnaast produceren de wagens nauwelijks geluid. Dit maakt het perfect om in de stad te racen. De ‘ePrix’ in de Formule E zijn toegankelijk voor iedereen; een belangrijke waarde die ook geldt voor de bedrijfskleding van Tricorp.

De eerste race van het ABB FIA Formula E Championship 2018/2019 zal plaatsvinden op 15 december in Ad-Dir'iyah, Saoedi-Arabië. Tricorp kijkt uit naar de samenwerking met HWA Racelab en wenst het team veel succes toe met hun eerste race.