Tuitert en Van Velzen hosts Holland Heineken House

Mark Tuitert en Roel van Velzen gaan als hosts voor het eerst de Olympische huldigingen presenteren. Roel van Velzen is niet alleen host maar zal ook gaan optreden met zijn band. Ook André Hazes en Di-rect zullen zorgen voor optredens.

De presentatie in het HHH tijdens de Winterspelen wordt dit jaar voor het eerst verzorgd door Mark Tuitert en Roel van Velzen. Het is echter niet de eerste dat ze samen op het podium staan. 4 jaar geleden tijdens het Holland Heineken House in Sochi zorgden zij samen voor een speciaal optreden.

Mark Tuitert is dit jaar naast presentator in het Holland Heineken House ook analist bij de NOS. "Ik vind het heel bijzonder dat ik de Olympische Spelen en de huldigingen nu van een andere kant mag meemaken. Voor alle sporters is dit moment heel speciaal. Ik heb er alle vertrouwen in dat Roel en ik de successen van TeamNL onvergetelijk gaan maken.”

Roel van Velzen heeft inmiddels al 6 keer opgetreden in het Holland Heineken House, maar host zijn is een primeur: "Het Holland Heineken House is voor mij en voor vele anderen net als thuiskomen. Dit stukje Nederland aan de andere kant van de wereld blijft bijzonder. Het is voor mij een grote eer dat ik samen met Mark Tuitert de presentatie mag verzorgen. Natuurlijk hoop ik op heel veel Olympische huldigingen!”De beste muzikale ondersteuning VanVelzen trad 10 jaar geleden voor de eerst keer op tijdens het Holland Heineken Huis in Beijing en zal ook dit jaar feestelijke optredens verzorgen met zijn band.

Voor André Hazes is het de eerste keer dat hij gaat optreden in het Holland Heineken House: "Spannend, maar ik kijk er ontzettend naar uit. Het lijkt mij een unieke belevenis en we gaan er samen één groot Oranjefeest van maken.”
Di-rect trad al eerder op in het nationale huis, te weten in Rio: ‘Daar optreden is echt te gek. Samen met de sporters en de fans gaan we het Oranjegevoel weer naar een hoogtepunt brengen. Het is geweldig om te zien hoe niet alleen muziek maar ook sportsuccessen mensen met elkaar in verbinding brengen.’

Het nummer Legendary Lane zal tijdens de olympische huldigen weer dienen als themasong. Voor het Holland Heineken House in Zuid-Korea is er een speciale edit gemaakt door Dinand Woesthoff.

Op de foto: Roel van Velzen en Mark Tuitert samen op het podium tijdens het Holland Heineken House in Sochi, 2014.