Utrechts Zomerstadion wordt BetCity Arena

Voor het tweede jaar op rij is het Utrechts Zomerstadion terug op het Jaarbeursplein in het hart van Nederland. Het Nederlandse betting platform BetCity.nl is partner geworden van het stadion, dat is omgedoopt tot de BetCity Arena.

Van 30 augustus tot en met 25 september worden enkele grote (inter)nationale sportevenementen en concerten gehouden in de BetCity Arena, het stadion van het Utrechtse evenementenbureau Sportworx, dat in 2020 voor het eerst werd gebouwd voor King of the Court. Het was dé ingenieuze vondst die het mogelijk maakte om veilig (sport)evenementen te bezoeken ten tijde van corona.
BetCity, de Nederlandse aanbieder van kansspelen, heeft een grote passie voor sport. Vandaar dat zij geen moment aarzelden om hun naam te koppelen aan Zomerstadion Utrecht, waar de emotie van topsport tot in elke vezel beleefd wordt.

Melvin Bostelaar, CEO van BetCity: “De BetCity Arena huisvest meer dan drie weken lang innovatieve sportevenementen met een heel hoog entertainmentgehalte. BetCity herkent zich dan ook enorm in het DNA van het urban stadion en de individuele events in de BetCity Arena. Samen geloven we erin dat we in staat zijn ‘to change the game’. Daarnaast maakt het me extra trots dat we dit mede mogelijk kunnen maken in mijn geboortestad Utrecht!”

Wilco Nijland, directeur Sportworx: “Ik ben zeer blij met de samenwerking, we passen heel goed bij elkaar. Met BetCity hebben we een partner die aansluit bij wat wij willen: een beleving creëren in het stadscentrum van Utrecht. Ik ben blij dat BetCity het aandurft met een relatief nieuw initiatief, het Zomerstadion, in zee te gaan. Ze doen veel in sportsponsoring en ik vind het een groot compliment dat zij ook hun naam verbinden aan ons stadion.”

Sport en muziek

Net zoals vorig jaar worden er meerdere grote sportevenementen gehouden in de BetCity Arena. In de openingsweek vindt tot en met zondag 4 september de EY Copa de Padel plaats. Internationale topspelers komen naar Utrecht, waar ze strijden voor de prijzen. Ook worden er demonstratiewedstrijden gespeeld door speciale showspelers.

In de tweede week is het paradepaardje van Sportworx terug. King of the Court is de samenwerking aangegaan met Europese volleybalbond CEV om het eerste officieuze EK King of the Court te organiseren. Van dinsdag 6 tot en met zondag 11 september wordt gestreden om de kronen tijdens Queen & King of the Court, European Finals.

Daarna neemt AirBadminton zijn intrek in de BetCity Arena en is er ruimte voor concerten. In de laatste week komt de FIBA 3x3 basketball World Tour naar Nederland. De spectaculaire sport, die in Tokio 2021 haar olympische debuut maakte, staat bol van de spanning.