Van Lanschot hoofdsponsor Golffederatie

De Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Van Lanschot Bankiers zijn een hoofdsponsorovereenkomst aangaan voor een periode van vier jaar vanaf 1 januari 2007. Het is de eerste keer dat de NGF een hoofdsponsor heeft.

De samenwerking werd bekendgemaakt tijdens de Van Lanschot Masters, met ruim 3.500 bezoekers het grootste besloten golfevenement van Nederland.
Van Lanschot Bankiers is al enkele jaren actief in de golfsport. Onderdelen hiervan zijn de hoofdsponsoring van Maarten Lafeber, Van Lanschot Masters, Golf Team Holland en de Van Lanschot Senior Cup.

In 2007 zal Van Lanschot een groot aantal nieuwe activiteiten organiseren. Zo zullen enkele competitieteams van topclubs worden ondersteund. Daarnaast zal Van Lanschot bij golfverenigingen een damesdag gaan sponsoren met uiteindelijk voor de winnaressen een landelijke finale. Voorts zal voor spelers met een handicap tussen 3 en 12 een wedstrijdserie worden georganiseerd.

De hoofdsponsoring van de NGF past goed bij de ambitie van Van Lanschot om een structurele bijdrage te leveren aan de golfsport in Nederland, aldus de bank in een persbericht. Van Lanschot zal zich bij haar hoofdsponsoring aansluiten bij de vier speerpunten van de NGF: Promotie van Jeugd, Topgolf, Committed to Green en de veelzijdige waarden van de golfsport in Nederland.

Het sponsorcontract kwam tot stand via sportmarketingbureau Pro Sport.