Van Lanschot hoofdsponsor NGF

Op 1 januari 2007 zijn de Nederlandse Golf Federatie (NGF) en Van Lanschot Bankiers een hoofdsponsorovereenkomst aangegaan voor vier jaar.

Het hoofdsponsorschap van de NGF past goed bij de ambitie van Van Lanschot om een structurele bijdrage te leveren aan de golfsport in Nederland. De sponsoring komt onder meer tot uitdrukking in de Van Lanschot Jeugdtour. Ook staat het logo van Van Lanschot achter op elke NGF-pas.

De sponsoring van de Van Lanschot Jeugdtour is een belangrijk onderdeel van de totale sponsoring van de NGF. De jeugdtour is voor vijftig jongens en vijftig meisjes met hcp 4,0 en lager. Met de sponsoring van deze competitie op het hoogste niveau willen we een bijdrage leveren aan de bevordering van de ontwikkeling van talent in Nederland. Zo krijgen de deelnemers een ‘Total Golf Account’. Met deze online tool kunnen zij hun eigen spel analyseren. Hierdoor worden de aandachtspunten duidelijk, wat ruimte geeft voor verbetering van het spel.

Vanuit de visie dat topgolf in Nederland verder moet worden ontwikkeld, sponsort Van Lanschot een aantal competitieteams in de hoofdklasse. Sinds 2007 sponsort de bank de topteams van de Sallandsche Golfclub en GC Houtrak. In 2009 zijn daar de hoofdklasseteams van de Haagsche G&CC en golfclub Haverleij aan toegevoegd.