Van Lanschot sponsort Lafeber

Van Lanschot is de komende vijf jaar hoofdsponsor van golfer Maarten Lafeber.

Er zijn onder meer afspraken gemaakt over branche-exclusieve naamsvermelding, portretrecht bij campagnes en beschikbaarheid voor publiciteit en representatieve doeleinden. Sponsoring van Lafeber is onderdeel van de marketingstrategie van de bank om door golf een bijdrage te leveren aan relatiemanagement, public relations en goede doelen.

Maarten Lafeber speelde vorig jaar al mee in de eerste editie van Van Lanschot Masters en hij is dan ook zeer blij met zijn nieuwe sponsor. "Van Lanschot heeft met de organisatie van Van Lanschot Masters laten zien dat zij golf een warm hart toedraagt. Het concept van sport voor professionals en amateurs in combinatie met goede doelen, relatiemarketing en entertainment is voor velen een stimulans om te gaan golfen. Dat vind ik als sportmens geweldig!", zegt een tevreden Maarten Lafeber. Van Lanschot Masters sponsort ook dit jaar weer de Johan Cruyff Foundation, de stichting die sport- en spelactiviteiten van kinderen met en zonder handicap ondersteunt. Maarten Lafeber is ambassadeur van de Johan Cruyff Foundation.

Van Lanschot krijgt naamsvermelding op de kleding, cap en tas van Lafeber tijdens internationale wedstrijden en heeft het portretrecht van zijn foto's voor bedrijfscampagnes. Maarten Lafeber ontvangt naast een vaste honorering een variabele beloning op basis van zijn prestaties in grote internationale toernooien op de Europese en Amerikaanse Tour, in de Majors en mogelijk de Ryder Cup. De tourgolfer neemt vanzelfsprekend ook deel aan de Van Lanschot Masters 2005. Van Lanschot Masters wordt dit jaar gespeeld op zondag 11, maandag 12 en dinsdag 13 september.

Maarten Lafeber is tevens beschikbaar voor diverse publiciteits- en marketingdoeleinden van Van Lanschot. Uniek in dit kader zijn de activiteiten van de adviesgroep Sport. Bij deze sportdesk behartigt een team van specialisten de financiële belangen van (potentiële) topsporters.

"Golf is een sport die uitstekend bij onze bank past", benadrukt Peter Zwart, lid van de Raad van Bestuur bij F. van Lanschot Bankiers en zelf een enthousiast golfer, "Veel van onze relaties en cliënten zijn immers fanatieke spelers. Behalve voor onze marketingdoeleinden willen wij ook een serieuze bijdrage leveren aan de ontwikkeling van jong golftalent."
De sponsoring van Lafeber moet dan ook deel uit gaan maken van een intensievere relatie van Van Lanschot met golf. Details daarover worden komende maanden bekend gemaakt. Van Lanschot is bij het vaststellen van zijn sponsorstrategie geadviseerd door sportmarketingbureau Pro Sport uit Hilversum."