Van Lanschot titelsponsor Van Lanschot Senior Open

Van Lanschot wordt volgend jaar titelsponsor van de Nederlandse editie van de European Senior Tour.

Het Van Lanschot European Senior Tour komt na negen jaar weer naar Nederland. Het toernooi wordt in 2010 van 9 t/m 11 juli gespeeld op de Koninklijke Haagsche Golf & Country Club. De professionals spelen twee van drie dagen in teamverband met amateurs. Dit maakte promotor THIS IS GOLF vandaag bekend.
THIS IS GOLF, de European Senior Tour en Van Lanschot Bankiers hebben een contract getekend voor voor drie jaar (2010 – 2012). De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is gastheer in 2010.

In het Van Lanschot Senior Open 2010 strijden 72 professionals drie dagen om een prijzenpot van € 250.000. Het toernooi kent een voor de European Senior Tour unieke spelvorm. De professionals spelen twee van de drie dagen in teamverband, zij aan zij met amateurs. De amateurs zijn bijzondere genodigden van Van Lanschot en andere bij het toernooi betrokken partijen. Er wordt gespeeld voor een individuele score en een teamscore. De laatste ronde op zondag spelen de professionals individueel. De Nederlandse Golf Federatie heeft de officiële titel Dutch Senior Open aan het toernooi toegekend.

"Voor ons is dit de ultieme vorm van client treatment in golf,’ aldus Floris Deckers, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Bankiers. ‘We kunnen onze klanten de meest ultieme golfervaring bieden door hen mee te laten spelen in een officieel toernooi van de European Tour, zij aan zij met oude golflegendes. Het Van Lanschot Senior Open wordt zo een unieke beleving voor onze toprelaties.’

Martijn van der Meulen, mededirecteur van THIS IS GOLF: ‘We zijn er trots op met het Van Lanschot Senior Open wederom een prachtig golftoernooi naar Nederland te halen. Het is een unieke kans om de golflegendes van weleer in eigen land te zien golfen op de prachtige baan van de Koninklijke Haagsche. Daarnaast past een nieuw toernooi in de groei die golf in Nederland doormaakt.’

Jeroen Stevens, directeur NGF: ‘Van Lanschot is nauw betrokken bij de ontwikkeling van Golf in Nederland. Als sponsor van Maarten Lafeber, Golf Team Holland en de NGF investeert Van Lanschot in topgolf. Het feit dat Nederland nu in alle categorieën die de Tour aanbiedt een toernooi heeft, is een teken dat golf in Nederland groeit in kwantiteit en kwaliteit. We hebben in Nederland blijkbaar goede promoters, sponsors, banen en vrijwilligers om dit alles mogelijk te maken.’

De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club is met 106 jaar de oudste golfclub van Nederland. In 1912 werd hier het eerste Internationaal Open Kampioenschap van Nederland gehouden, het latere Dutch Open. Er volgden nog 18 edities, de laatste in 1981. De Koninklijke Haagsche Golf & Country Club wordt algemeen beschouwd als een van de mooiste banen van Nederland. De European Senior Tour kwam in het verleden vier keer eerder naar Nederland, van 1998 tot en met 2001.

Van Lanschot is naast sponsor van het Van Lanschot Senior Open ook partner van Golf Team Holland, sponsor van Tourprofessional Maarten Lafeber, sponsor van de PGA Holland en van enkele hoofdklasse teams in Nederland.