Vernieuwde ING Private Banking Golfweek

De tweede editie van de ING Private Banking Golfweek vindt plaats van 7 tot en met 9 juli op golfclub Prise d’eau in Tilburg. Robert-Jan Derksen introduceerde de Golfweek als dé golf experience van Nederland tijdens een mediapresentatie op 6 april op de golfclub.

Tijdens de ING Private Banking Golfweek komen actieve golfers en nieuwkomers in contact met de vele facetten van de golfsport. Er is topsport in de vorm van een kwalificatietoernooi voor het KLM Open, waarbij Nederlandse professionals de strijd aan gaan om twee wildcards. Ook keert de ING Cup terug, een jeugdcompetitie voor 16 golfverenigingen, met als inzet gratis toegang tot het KLM Open voor de hele vereniging.

Zelf golfen tijdens de ING Private Banking Golfweek is ook mogelijk. De baan van Prise d’eau is open voor publiek en er zijn gratis golflessen te volgen bij De Golf Academie. Zo zijn er ook masterclasses van bekende golfers en voor kinderen is er het jeugdprogramma Raak!. Joost Luiten zal op zaterdag 8 juli een actieve rol vervullen op het evenement. Daarnaast zijn er tal van fun-activiteiten zoals trickshows, longest-drive competities, footgolf, het testen van de nieuwste golfspullen en ’s avonds feest met verschillende optredens.

Legends Golf Trophy

Nieuw is de toevoeging van de Legends Golf Trophy. Een team van Nederlandse sporthelden neemt het in een Ryder Cup format op tegen een team van bekende buitenlandse ex-topsporters. De gesprekken met verschillende buitenlandse en Nederlandse spelers en team captains zijn gaande. Op 6 april werden ex-topvoetballers Ronald de Boer en Ruud Gullit aangekondigd. Ex-hockey international en wereldkampioen Ties Kruize is de eerste hockeyer. Ook golfers Robert-Jan Derksen en Anne van Dam (speelster European Tour) vertegenwoordigen het Nederlandse team.Ronald de Boer had nog een primeur en maakte de eerste twee namen van het buitenlandse team bekend. Christian Karembeu, de Franse ex-topvoetballer is van de partij. Volgens De Boer iemand die alles gewonnen heeft in het internationale voetbal. Ook Patrick Berger, &&n van de sterren van de Tsjechische ploeg bij het Europees kampioenschap van 1996, doet mee. Het streven is twee teams van 12 mensen samen te stellen.

Prise d’eau is dit jaar voor het eerst gastheer van de ING Private Banking Golfweek. De keuze voor de Tilburgse club is ingegeven door de opzet van de prachtige 27 holes baan, de centrale ligging in Brabant en het enthousiasme onder de leden van de club. Prise d’eau zal in samenwerking met organisator TIG Sports, ING Private Banking en de NGF zoveel mogelijk golfers en golfverenigingen betrekken bij de ING Private Banking Golfweek.

ING Private Banking
ING Private Banking zet zich als toegewijd hoofdsponsor in voor het Nederlandse golf om de sport te verjongen en topgolf te stimuleren. Vanuit het ondernemende en innovatieve karakter werkt de bank samen met de Koninklijke Nederlandse Golf Federatie enerzijds aan vernieuwing in de golfsport en anderzijds aan meer plezier en beleving voor golfers. De tweede editie van de Golfweek vindt plaats van 7 t/m 9 juli 2017 op golfclub Prise d’eau. Voor meer info: www.inggolfweek.nl.