Vomar Strategisch Partner AZ

AZ heeft supermarktketen Vomar aan zich gebonden als nieuwe Strategisch Partner. Het betreft een sponsorschap voor drie jaar met het Noord-Hollandse bedrijf, dat momenteel geldt als de in omzet snelst groeiende supermarktorganisatie van Nederland.

De samenwerking tussen AZ en Vomar zal onder meer zichtbaar worden door diverse consumentenacties bij de Vomar-winkels, in het AFAS Stadion en bij de AZ aangesloten amateurverenigingen in de regio.

"Wij zijn blij om Vomar als strategisch partner langdurig aan ons te binden”, reageert AZ’s Algemeen Directeur Robert Eenhoorn. "AZ en Vomar zijn twee gezonde en gedreven merken uit Noord-Holland, dat verbindt ons. De afgesproken drie jaar vormt een sterke en stabiele basis voor een veelbelovende samenwerking."

Michael Koster, AZ’s Manager Commercie, vult aan: "Met Vomar hebben we een super ambitieuze naam aan ons gebonden. Het is overigens uniek in de clubgeschiedenis dat we een samenwerking met een supermarktketen zijn aangegaan. En het mooie is: het hoofdkantoor van Vomar ligt op een steenworp afstand van ons stadion. We hopen beide dat we onze fans en klanten uit ons verzorgingsgebied optimaal kunnen gaan bedienen en verrassen door deze overeenkomst."

Ook Marco Maatman, Commercieel Directeur van Vomar, is trots op de nieuwe samenwerking: "Dit is voor Vomar een grote kans om de naamsbekendheid verder te vergroten. Ook zijn er volop interessante activatiemogelijkheden. Daarnaast hechten wij vanuit ons MVO beleid veel waarde aan goede voeding en voldoende beweging. Zaken die we onder meer ook bij de AZ aangesloten amateurverenigingen kunnen gaan uitdragen. AZ en Vomar zijn een perfecte fit. Dat we letterlijk buren zijn en ook nog eens ongeveer even ‘oud’; AZ bestaat dit jaar 50 jaar en wij vieren volgend jaar ons 50-jarig jubileum, maakt de samenwerking nog meer bijzonder. Het spreekwoord luidt niet voor niets: bij Alkmaar begint de victorie!”

GreenPort Noord-Holland

AZ heeft ook een samenwerking afgesloten met GreenPort Noord-Holland Noord op het gebied van voeding & gezondheid. De samenwerking zorgt ervoor dat het thema gezonde voeding in de regio nog sterker onder de aandacht wordt gebracht.

Gezonde voeding is een belangrijk aspect van de gezonde en actieve levensstijl waar AZ zich voor inzet. Zo stimuleert AZ samen met het bedrijfsleven, overheden en gezondheidsinstellingen via verschillende gezondheidsprogramma’s sportdeelname bij voetbalverenigingen en in sportcentra. De samenwerking tussen AZ en GreenPort NHN zorgt ervoor dat het thema ''gezonde voeding'' in de regio nog sterker onder de aandacht wordt gebracht.

GreenPort NHN heeft als doelstelling het stimuleren en initiëren van innovatie in de regio Noord-Holland Noord. Dit doen ze door het bedrijfsleven, de overheden, het onderwijs en kennisinstellingen te verbinden en gezamenlijk in te zetten op samenwerking en innovatie.Als onderdeel van de samenwerking met AZ gaat GreenPort NHN een themabijeenkomst op een wedstrijddag organiseren en heeft het onlangs een eigen conferentie in het AFAS Stadion georganiseerd. Daarnaast wordt er achter de schermen in samenwerking met Rabobank hard gewerkt aan een maatschappelijk programma voor basisscholen over gezonde voeding en streekproducten. Verder doet AZ met haar jeugdopleiding mee met het topsector-onderzoek ''interventie groente en fruit in gesloten settings'' waarvan GreenPort NHN penvoerder is.

GreenPort NHN-voorzitter Rien van Tilburg gaf maandag voorafgaand aan de ondertekening het startsein voor het jaarlijkse AZ Onder 10 Toernooi. Als brandstof voor het toernooi ontvingen alle deelnemers fruit uit van GreenPort NHN.