VriendenLoterij blijft maatschappelijk partner Eredivisie

De VriendenLoterij, al 6 jaar partner van de Eredivisie, is ook de komende drie jaar maatschappelijk partner van de Eredivisie. Doelstelling is de jeugdopleidingen van de Eredivisie clubs extra te stimuleren.

Alex Tielbeke, directeur van Eredivisie CV: “Het doet ons zeer veel plezier om na een succesvolle en plezierige samenwerking van zes jaar, ook de komende jaren een effectieve invulling te geven aan het partnership van de VriendenLoterij. Met het project Scoren voor Gezondheid hebben de VriendenLoterij en de Eredivisie clubs de afgelopen jaren reeds bewezen tot welke mooie resultaten deze samenwerking kan leiden. We zijn trots en blij dat we ook de komende drie jaar weer op diverse manieren de krachten bundelen.”

Boudewijn Poelmann, directievoorzitter van de VriendenLoterij: “De Eredivisie past goed bij ons. Net als bij voetbal win je ook bij de VriendenLoterij samen met je vrienden. Voetballiefhebbers kijken en spelen samen en delen hun passie voor de sport. Daarnaast is de Eredivisie ook het toonbeeld van sportbeoefening voor de jeugd en de sportieve droom van elke jonge voetballer. Dit past in het profiel van de VriendenLoterij: gezondheid, welzijn en sport als middel voor een gezond leven. Als maatschappelijk partner van de Eredivisie steunen wij de jeugdopleidingen van de eredivisieclubs. Onze financiële bijdrage wordt gebruikt voor betere trainingsfaciliteiten of huiswerkbegeleiding, maar ook voor de ondersteuning van maatschappelijke projecten, zoals wijk- en schoolprogramma’s.”