Watersportverbond en Musto sluiten partnership tot en met 2024

Het Koninklijk Nederlands Watersportverbond en het Britse zeilkleding merk Musto zijn een partnership aangegaan voor vier jaar. Het Watersportverbond verbindt zich daarmee aan wat bekend staat als de beste technische zeilkleding ter wereld.

Omgekeerd verbindt het wereldwijde A-merk in zeilkleding zich hiermee aan een van de beste zeillanden te wereld. Deze samenwerking grijpt Musto enerzijds aan ter promotie van het merk, anderzijds om samen nieuwe technische zeil- en boardkleding te ontwikkelen. TeamAllianz, de nationale selectie zeilen van het Watersportverbond, zal de zeilkleding van Musto dragen. De zeilers in de jeugdopleiding van het Watersportverbond en verenigingen zullen onder gunstige voorwaarden technische zeilkleding kunnen bestellen.

Jaap Zielhuis, hoofdcoach TeamAllianz, de nationale selectie van het Watersportverbond: "Ik ben ontzettend blij met dit partnership met Musto. Wij willen als Nederlands zeilteam alles op alles zetten om te winnen en die mentaliteit zie je ook bij Musto: de beste willen zijn! Helemaal bijzonder is dat wij directe feedback kunnen geven op de kleding om vervolgens later te kunnen profiteren van een nog betere uitvoering."

Annette Duetz van TeamAllianz, bronzen medaille winnaar Olympische Spelen Tokio 2021 in de 49’er FX klasse en tweevoudig wereldkampioen met Annemiek Bekkering: "Ik zou in geen ander merk willen zeilen. Ik kan me er super goed in bewegen, de ene wetsuit houd me warm, de ander koel. Kortom, ik kan me vol concentreren op het zeilen."

Musto richt zich hierin niet alleen op Nederland. Eerder sloot het Britse merk ook een partnership met World Sailing, de internationale zeilfederatie, en verlengt het zijn partnership met het Britse zeilteam, Team GBR, ook tot en met 2024.
Nick Houchin, hoofd marketing van Musto, legt uit: "Eerder hebben we een nieuwe samenwerking aangekondigd met World Sailing als officiële kledingpartner. Daarmee verbinden wij ons met de paraplu waaronder de zeilsport hangt, en we werken samen met de wereldwijde zeilgemeenschap van basis tot Olympisch niveau. Musto's steun aan de nationale zeilfederaties, die nu zowel het Britse zeilteam als de Nederlandse zeilfederatie omvatten, laat onze toewijding zien om huidige en toekomstige Olympische kanshebbers op mondiaal niveau te inspireren."