Yanmar verlengt stadioncontract met Almere City FC

YANMAR Europe verlengt het stadioncontract met Almere City FC voor drie jaar na een succesvolle, eerste periode die begon in 2015. Ook de komende jaren draagt het stadion van de enige betaald voetbalorganisatie uit Flevoland daarom de naam YANMAR Stadion.

“De sponsoring van een profclub als Almere City FC sluit perfect aan bij de cultuur van ons bedrijf”, zegt Leo Lancee, Director General Affairs van YANMAR Europe B.V. “Ambitie, prestatie, groei, samenwerking en sportiviteit zijn kenmerken waarin YANMAR en Almere City FC elkaar goed kunnen vinden. Bovendien zijn wij graag maatschappelijk betrokken bij de stad die al 30 jaar onze thuishaven is. Wij steunen de club dan ook van harte.”

De nieuwe sponsorovereenkomst past perfect bij de groeistrategie van de Almeerse BVO. Het gemiddeld aantal toeschouwers bij de thuiswedstrijden is dit seizoen met 44% gestegen, de businessclub groeide in dezelfde periode met 17%, terwijl de impact van het sociaal-maatschappelijke programma Almere & The City bijna verdubbelde.

Algemeen directeur John Bes is blij met de verlenging. “YANMAR is voor onze club een droompartner. De succesvolle relatie die wij de afgelopen vier jaar met elkaar hebben opgebouwd, krijgt een mooi en langdurig vervolg. Het YANMAR Stadion staat bovendien op de nominatie om uitgebouwd te worden, om zo plaats te bieden aan het groeiend aantal mensen dat Almere City FC een warm hart toedraagt. Mede hierdoor wordt het YANMAR Stadion steeds meer een begrip in de omgeving, met een nog grotere impact op stad en regio.”

YANMAR is geen onbekende in de sportwereld en sponsort vele voetbal- en watersportsportactiviteiten op lokaal, nationaal en internationaal niveau. Naast een eigen profvoetbalclub in Japan, Cerezo Osaka, sponsort YANMAR onder andere de New York Red Bulls, het nationale elftal van Vietnam, en ook het bekende Oracle Team USA in de internationale catamaranrace, de America’s Cup.