Zhik official kledingpartner Team AkzoNobel

Het in zeilkleding gespecialiseerde merk Zhik wordt de officiële technische kleding partner van Team AkzoNobel in de komende Volvo Ocean Race.

Tijdens de negen maanden durende zeilrace zal de bemanning van de boot allerlei extreme weercondities meemaken. In deze barre omstandigheden is het voor topprestaties belangrijk te kunnen vertrouwen op de technologie en designexpertise van het kledingmerk.;"Warm en droog blijven als het nat en koud is, en koel blijven als het echt heet wordt is niet een ‘nice-to-have’-optie”, zegt Team AkzoNobel skipper Simeon Tienpont. "Om de juiste kleding te dragen kan doorslaggevend zijn in de race. Vanuit mijn eerdere ervaringen met Zhik weet ik dat zij de juiste partner voor ons zijn.”

Zhik CEO David Crow: "We zijn erg blij om partner te worden bij zo’n innovatieve en toekomstgericht bedrijf als AkzoNobel in de Volvo Ocean Race. Onze hi-tech performance uitrusting, gecombineerd met AkzoNobel’s drang voor innovatie betekent een prachtig partnership.”

AkzoNobel is wereldwijd leider op het gebied van organische peroxiden die worden gebruikt als essentiële onderdelen bij het vervaardigen van de producten van Zhik.