Ziggo reageert positief op verklaring Ajax

In een verklaring heeft Ziggo laten weten positief te reageren op de verklaring van Ajax naar aanleiding van de conclusies uit het interne onderzoek naar omgangsvormen op de werkvloer.

“'Ajax neemt, naast het ontslag van Marc Overmars, met het aangekondigde cultuurprogramma ook belangrijke stappen om een veilige werk- en sportomgeving te garanderen”, laat de hoofdsponsor weten in een statement. “Als hoofdsponsor vinden we dit passende maatregelen en kijken op een positieve manier naar de toekomst en ons partnership.”

Nadat begin dit jaar bekend werd dat ex-directeur Marc Overmars gedurende een langere periode grensoverschrijdende berichten aan meerdere vrouwelijke collega’s stuurde, wilde Ziggo meer uitleg van Ajax hebben over de maatregelen die de club zou nemen. Deze week liet Ajax de resultaten van het onderzoek weten naar aanleiding van de zaak. De belangrijkste conclusie in de rapportage van Bezemer & Schubad was dat de cultuur binnen Ajax veranderd moet worden. Ajax belooft hier werk van te maken.

Ziggo is sinds 2015 hoofdsponsor van de club en heeft nog een verbintenis met Ajax tot en met 2025.