ZLM Verzekeringen partner van Team Roompot

ZLM Verzekeringen gaat met ingang van 1 januari 2015 een samenwerking aan met Team Roompot (Roompot Orange Cycling Team).

De verzekeraar uit Goes heeft zich voor 1 jaar verbonden aan het wielerinitiatief van Erik Breukink, Michael Boogerd, Jean-Paul van Poppelen Michael Zijlaard. Het is daarmee de derde Zeeuwse sponsor die het nieuwe team financieel ondersteunt.

Manager Marketing & Communicatie van ZLM Verzekeringen, Hubèr Rentmeester: "Wij zijn al jarenlang actief in de wielersponsoring door als hoofdsponsor van de ZLM tour en Ster ZLM Toer de organisaties te ondersteunen. Sportsponsoring is belangrijk binnen ons marketing- en communicatiebeleid. Dit levert volgens ons een wezenlijke bijdrage aan het vergroten van onze naamsbekendheid. Wielrennen is tevens een sport die erg leeft in de provincies waar wij actief zijn. We zijn hierdoor niet alleen zichtbaar in ons werkgebied maar het biedt ons ook mogelijkheden om activiteiten richting onze klanten te ontplooien.

"Samen met onze sportmarketingpartner Triple Double oriënteren we ons momenteel op de precieze invulling van het sponsorship. Uitgangspunt daarbij is dat onze inspanningen direct of indirect moeten bijdragen aan de ontwikkeling van wielertalent uit de regio. Wij vinden Team Roompot een fantastisch initiatief. Het past perfect binnen onze huidige sponsorships om jong talent kansen te geven om zichzelf te ontwikkelen en te laten zien. Zo ondersteunen we al jarenlang de ZLM tour (vanaf volgend jaar de ZLM Roompot tour) een landenwedstrijd voor renners onder de 23 jaar."

Michael Zijlaard is blij met de steun van ZLM Verzekeringen: "Voor ons is het prachtig nieuws dat ZLM Verzekeringen ons team komt versterken. We waren al een tijdje met elkaar in gesprek en kennen de verzekeraar van onder meer de Ster ZLM Toer. Als team hebben we de ambitie om talent klaar te stomen voor de top. De mix van jonge renners, aangevuld met enkele routiniers, maakt dat alle ingrediënten aanwezig zijn om een succesvol eerste seizoen te beleven. Vanuit ons team zullen Brian van Goethem en Sjoerd van Ginneken nauw betrokken worden in activiteiten die ZLM in 2015 verder gaat ontwikkelen. Zij zijn de perfecte, talentvolle ambassadeurs afkomstig uit respectievelijk Zeeland en Brabant, het werkgebied van ZLM Verzekeringen."