Zuka neemt plaats in van AFAB bij Vitesse

Vitesse verandert per direct van hoofdsponsor. Na vijfenhalf jaar maakt AFAB Financiele Diensten plaats voor Zuka.nl. Vitesse en Zuka.nl kwamen een contract overeen voor anderhalf jaar.

De per 1 juli 2010 aflopende verbintenis met AFAB is omgezet naar een partnerovereenkomst voor eveneens anderhalf jaar.
De internetmakelaar siert vanaf komende zondag, wanneer Vitesse in Nijmegen tegen NEC aantreedt, het tenue van de Arnhemmers. Het uittenue, in de eerste seizoenshelft grijs met maroonrood, krijgt een compleet nieuwe look met een oranje shirt en broek en witte kousen.

Ron van Veldhoven, directeur/eigenaar Zuka.nl: “Zuka wil in korte tijd nog meer naamsbekendheid bij het grote publiek krijgen en de voetballerij kan deze behoefte invullen. Vitesse heeft dat in het verleden bewezen met bijvoorbeeld NUON en AFAB. De club is bovendien gericht op de toekomst en dat sluit goed aan bij ons internetplatform en onze filosofie. Wij vinden dat het tijd wordt dat de consument het heft in eigen hand neemt en die mogelijkheid bieden wij hen, omdat onze diensten gratis zijn. Ook Vitesse is een klantgerichte organisatie die transparantie nastreeft en aanstuurt op interactie. Dat spreekt ons aan.”

Paul van der Kraan, algemeen directeur Vitesse: “Het is prettig dat we in een vroegtijdig stadium kunnen zeggen dat het hoofdsponsorschap is ingevuld. Dat is toch een essentieel bedrag binnen de begroting van een voetbalclub. Per saldo levert de nieuwe situatie Vitesse meer op, want AFAB gaat door als partnersponsor. Daarnaast verlopen de gesprekken met subhoofdsponsor DER KREIS, die een aflopend contract heeft, positief. Zuka past bij Vitesse, omdat het bedrijf innovatief is binnen de makelaarsbranche en bovendien zeer servicegericht. Waarden die ook bij Vitesse hoog in het vaandel staan. Vitesse is graag de eerste met dingen en het is dan ook geen toeval dat Zuka juist bij Vitesse terecht is gekomen.”

Maasbert Schouten, voormalig hoofdsponsor met AFAB Financiële Diensten Holding N.V. en voorzitter van de Raad van Commissarissen van Vitesse: “AFAB had het contract graag uitgediend, maar we maken natuurlijk plaats voor een partij die de continuïteit van het hoofdsponsorschap kan waarborgen en dat is met Zuka het geval. Bovendien is er nu een duidelijkere scheiding tussen mijn rol als voorzitter en mijn rol als sponsor.”