AkzoNobel lanceert Van Gogh collectie

Kleurexperts van AkzoNobel hebben in samenwerking met het Van Gogh Museum een verfkleurenlijn gerealiseerd, waardoor iedereen een meesterwerk van hun huis kan maken.

De kleuren zijn geïnspireerd op tien werken van Vincent van Gogh. Als partner van het restauratieatelier van het museum is AkzoNobel betrokken bij de restauratie van verschillende werken van Van Gogh.

Bij de officiële overhandiging van het Van Gogh kleurenpalet; aan de directeur van het Van Gogh Museum zei Ton Büchner, CEO van AkzoNobel: "Wij hechten veel waarde aan de samenwerking die we hebben met het Van Gogh Museum en voelen ons bevoorrecht om bij te dragen aan het behoud van de bijzondere nalatenschap van deze kunstenaar, niet alleen als Nederlands bedrijf, maar zeker ook als kleurexpert. Als een internationale organisatie met een focus op het beschermen van cultuur en traditie, kunnen we met onze kennis en ervaring mensen helpen hun erfgoed te omarmen en levendig te houden."

Ruud Joosten, lid van het Executive Committee van AkzoNobel, verantwoordelijk voor Decorative Paints, voegde hieraan toe: "Kleur en erfgoed zijn belangrijke elementen van ons Human Cities initiatief omdat ze vorm geven aan de identiteit van een samenleving. En met dit kleurenpalet kan iedereen genieten van dit erfgoed in hun eigen huis."

Vanuit de analyse van de karakteristieke kleuren waar Van Gogh gebruik van maakte, is het idee ontstaan om kleuren zoals de blauwe lucht van het schilderij ''Amandelbloesem'' of het geel van de wereldberoemde''Zonnebloemen'' ook beschikbaar te maken voor het grotere publiek. "Dit prachtige kleurpalet van AkzoNobel is een voorbeeld van de manier waarop het Van Gogh Museum en AkzoNobel elkaar versterken. Naast de expertise en steun van AkzoNobel voor het restauratieatelier zijn wij ook heel trots op dit palet dat is samengesteld door hun kleurexperts. De kleurlijn laat zien dat de kunst van Van Gogh nog dagelijks inspireert en straks zelfs, vertaald naar lakken en muurverf, de huiselijke omgeving van mensen mooier kan maken," aldus Axel Rüger, directeur van het Van Gogh Museum te Amsterdam.

Het kleurenpalet is per 15 november beschikbaar in Nederland via erkende Sikkens Specialisten voor de consument en bij Sikkens Service Centra voor de schilder. Daarna zal het gefaseerd in andere landen worden gelanceerd. De beschikbare kleuren zijn: Zonne Geel, Het Gele Huis, Zonnebloem Geel, Vilt Beige, Bloesem Wit, Daubigny Groen, Woud Groen, Hemels Blauw, Iris Blauw en Slaapkamer Rood. Als partner van het restauratieatelier van het Van Gogh Museum draagt AkzoNobel bij aan het behoud van het cultureel erfgoed van Vincent van Gogh en zijn tijdgenoten. Daarnaast adviseert AkzoNobel met het merk Sikkens het Van Gogh Museum op het gebied van innovatieve en duurzame verfproducten voor de inrichting van het museum.