Albert Heijn en NOC*NSF organiseren AH Sportfestijn

In het weekend van 9 en 10 september organiseren Albert Heijn en NOC*NSF het eerste AH Sportfestijn in het Haagse Zuiderpark. Naast een grote diversiteit in sportactiviteiten valt er veel te ontdekken op het gebied van gezond eten.

Albert Heijn en NOC*NSF willen een actievere levensstijl voor heel Nederland toegankelijk maken, door de drempel tot sport en beweging te verlagen. Met meer dan 50 sportbonden en activiteiten is er op het AH Sportfestijn voor iedereen een sport die bij hem of haar past. Naast judo, tennis of badminton, zijn er ook minder bekende sporten waar bezoekers dat weekend mee kunnen kennismaken. Zoals slacklining, waarbij men op een strak gespannen band probeert te balanceren. Of freerunning op het speciaal ontworpen ‘AH obstacle course’. Professionele sporters en coaches zijn aanwezig voor workshops, demonstraties en meet & greets. Zo kan men een balletje trappen met voetbalster Leonne Stentler, en testen Naomi van As en Ellen Hoog de kennis van sport en food in de Allerhande Quiz en is er een Buik Billen Bonus workout met Davy.

Behalve sport is er ook een AH Foodcourt. Verschillende foodtrucks verzamelen zich hier voor de nodige brandstof, zoals de Bouillon Brothers, die verse bouillon voorzien van de lekkerste toppings. Bij de dames van LickM kun je terecht voor een verfrissend, ambachtelijke fruitijsje en in de Allerhande Foodtent draait het allemaal om smoothies, sandwiches en salades. Allerhande chef-koks laten zien hoe je snelle en makkelijke sportgerechten bereidt. Daarnaast zijn er Allerhande sportdiëtisten aanwezig die alle vragen over sport en voeding kunnen beantwoorden. Zo kunnen bezoekers met een persoonlijk samengesteld sportadvies naar huis.

Kaarten zijn online verkrijgbaar. Een ticket voor volwassenen bedraagt 10 euro. Voor kinderen van 5 t/m 17 is de entreeprijs 5 euro. Kinderen t/m 4 jaar zijn gratis. Voor de omwonenden van het Zuiderpark liggen 3000 gratis sportfestijn kaarten klaar om tijdens het AH Sportfestijn mee te bewegen.
Klanten van Albert Heijn kunnen van 4 t/m 24 september in alle winkels van Albert Heijn in Nederland meesparen voor vijf keer gratis sporten per volle spaarkaart. Vervolgens is er nog een week extra om de volle spaarkaarten in te leveren bij de kassa’s van Albert Heijn. Sporten bij de duizenden aangesloten lokale sportclubs kan direct vanaf de start van de AH Sportactie t/m 3 december.