Brasserie 2050: van Lowlands naar FEI EK Dressuur en Springen

Rabobank Rotterdam en Maison van den Boer lanceren deze week tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur, van 19 t/m 25 augustus in Rotterdam een nieuwe compacte versie van Brasserie 2050.

Brasserie 2050 is de naam van een foodconcept van Rabobank dat het wereldvoedselvraagstuk wil serveren op een licht verteerbare manier. Aan de hand van eerlijke en heerlijke gerechten met ieder hun eigen verhaal of dilemma. Afgelopen weekend stond de Brasserie op Lowlands, een nieuwe variant staat deze week op het EK Springen, Dressuur en Para Dressuur in Rotterdam. Rabobank is net als Maison van den Boer legacy partner van het evenement.

De nieuwe variant, eveneens genaamd Brasserie 2050, is een selfservice concept met een knipoog naar de toekomst die niet alleen de smaakpapillen prikkelt maar ook gerechten serveert om over na te denken. Hoe voeden we in 2050 bijna 10 miljard mensen? Op het menu van Brasserie 2050 (Rotterdam) is een selectie van 3 koude gerechten te vinden die op basis van een duurzame visie zijn samengesteld. Smaak staat nog steeds centraal maar er wordt bijvoorbeeld wel minder vlees gebruikt wat zorgt voor een beperking in de CO2-uitstoot. Elk gerecht is voorzien van nadere uitleg over het duurzame karakter van het gerecht of de ingrediënten.

"Rond 2050 zijn we met 10 miljard mensen op de wereld. Om de wereldbevolkingsgroei bij te benen, moet de voedselproductie met zo’n zestig procent omhoog en de ecologische impact ervan met vijftig procent omlaag, zegt Remon Blok, directeur Food & Agri bij Rabobank Rotterdam. "Het is noodzakelijk dat we anders gaan eten, verbouwen én produceren. Binnen onze ambitie ‘Growing a better world together’ gaan we aan de slag met een aantal kickstarts, waaronder Kick-start Food. Met Brasserie 2050 laten we een breed publiek zien maar vooral proeven hoe dat kan."

Legacy partner van het EK Maison van den Boer stelt: “Het is evident dat de standaard voor het consumptiegedrag voor de komende 50 jaar drastisch zal (moeten) veranderen. We willen immers een leefbare en gezonde wereld doorgeven aan volgende generaties”. Het vereist actie op meerdere uitdagende terreinen, waarvan structureel meer plantaardig eetgedrag en 50% food waste reductie in Nederland in 2030 de uitdagendste zijn in de event catering. Maison van den Boer werkt reeds vele jaren aan verbeteringen op dit gebied, daarom experimenteert zij o.a. op meerdere plekken met duurzame restaurant- en eventconcepten en doet het mee aan de Rabobank Food Waste Challenge met twee van haar vaste restaurantexploitaties.

De publieks- en hospitality voorzieningen zoals catering, sponsorevents, de merchandising en het Stroodorp zijn tijdens de Longines FEI Europese Kampioenschappen Springen, Dressuur en Para Dressuur te vinden op de EK Boulevard langs de Kralingse Plas. Een locatie met allure en voldoende ruimte om alle partners, gasten, bezoekers en fans te ontvangen en waar een groot deel van alle activiteiten en sfeer zich afspelen. De boulevard langs de Kralingse Plas is een complete EK-avenue met een schitterend uitzicht op de Rotterdamse Skyline.