Cheil ontwikkelt Samsung FastFrame voor BMX-ers

Samsung Benelux is sponsor van de Olympische BMX-ers Niek Kimmann en Judy Baauw. Om invulling te geven aan dat sponsorship heeft Cheil het Samsung FastFrame ontwikkeld. De geheel nieuw ontwikkelde BMX-fiets met bijbehorende app moeten beide BMX-atleten op weg naar de Olympische Spelen helpen bij het perfectioneren van de start; het allesbepalende moment in een BMX-race.

Op woensdag 23 juni is op het Sportcomplex Papendal het Samsung FastFrame onthuld. Met deze innovatie geeft Samsung een nieuwe invulling aan sponsoring waarbij het merk actief bij wil dragen aan de prestaties van sporters.

Om in de BMX-sport kans te maken op goud (het zou het eerste BMX-goud voor Nederland zijn) is de perfecte start essentieel: 70% van de races wordt namelijk in de eerste 9 meter gewonnen, zegt Cheil in een toelichting op het Samsung FastFrame. Die perfecte start bestaat uit drie elementen: reactiesnelheid, kracht en de hoek waarin de fiets in de eerste meters wordt opgetrokken. Het op maat gemaakte Samsung FastFrame, met ingebouwde technologie, meet deze drie elementen bij elke start. De data die direct op de smartphone van de coaches is af te lezen, onthult de finesses van de perfecte start, zoals nooit eerder mogelijk was. BMX’ers Kimmann en Baauw hebben met het FastFrame de afgelopen maanden intensief kunnen trainen.

“Als Olympisch partner kijken wij hoe onze kennis en expertise op het gebied van technologie kan bijdragen aan Nederlandse topprestaties tijdens de Olympische Spelen,” zegt Gerben van Walt Meijer, Marketing Manager Mobile van Samsung Nederland. “In 2018 hielpen we shorttrackers Suzanne Schulting en Sjinkie Knegt aan Olympisch goud en zilver met het Samsung SmartSuit. Dit jaar gaan we voor niets minder voor BMX’ers Niek en Judy met het Samsung FastFrame.” Het Samsung FastFrame sluit naadloos aan op Do What You Can’t, Samsungs mentaliteit om buiten de gebaande paden te treden en met technologie dromen te realiseren.

Thijs de Boer, ECD Cheil Benelux: “Het is geweldig als je als bureau en adverteerder sportmarketing kunt bedrijven met meer dan alleen een mooi verhaal. Met innovatie bijdragen aan het succes van Olympische sporters is wat mij betreft het hoogst haalbare. Hopelijk pakt het net zo goed uit als 3 jaar geleden met het Samsung SmartSuit.”