Curlingbond zoekt nieuw talent in Canada

In de zoektocht naar nieuw talent verbreedt de Nederlandse Curling Bond (NCB) zijn blik naar Canada, het land waar curling een nationale sport is. Talentvolle en ambitieuze Nederlandse Canadezen met een dubbel paspoort worden middels een campagne opgeroepen zich te melden, zodat de potentie voor topsportdisciplines in kaart kan worden gebracht.

De bond wil samen met sportmarketingbureau Triple Double de sport in eigen land verder ontwikkelen, maar ook de basis voor topsportdisciplines verbreden. Neder-Canadezen die de ambitie, de toewijding en het talent hebben om Nederland in de toekomst te vertegenwoordigen, kunnen zich online aanmelden via www.hollandsnextgoldmedal.com. Maurits Hendriks, technisch directeur van TeamNL bij NOC*NSF, doet in een video een oproep aan de Nederlandse Canadezen.

Momenteel zijn er slechts zo’n 150 Nederlandse curlers verbonden aan de vier officiële curlingclubs die ons land telt. Desondanks is het nationale herenteam de afgelopen jaren steevast van de partij op het wereldtoneel. Dit jaar nemen de curlingmannen voor de derde keer op rij deel aan het WK, dat van 30 maart tot en met 7 april in Canada wordt gespeeld. Eind april doet in Noorwegen tevens een Nederlands team onder leiding van bondscoach Shari Leibbrandt mee aan het wereldkampioenschap in de nieuwe Olympische discipline Mixed Doubles. Volgens de Canadese curlingbond spelen ruim 350.000 Canadezen minimaal tien keer per jaar curling en een deel daarvan is van oorsprong Nederlander, aangezien Canada ongeveer een miljoen inwoners met Hollandse wortels telt. Tienduizenden van hen hebben een Nederlands paspoort.

Maurits Hendriks voelt zich als technisch directeur van TeamNL verantwoordelijk voor de verdere ontwikkeling van de sport in Nederland: “Curling is ‘hot’ en krijgt veel mediaaandacht. Bovendien behoort het herenteam inmiddels tot de twaalf beste landen van de wereld en maken zij inmiddels onderdeel uit van TeamNL. Hierdoor krijgt het team alle ondersteuning om meer trainingsuren te draaien en aan meer internationale toptoernooien mee te doen. Om de sport verder te laten groeien, zoeken we naar meer curlende ‘landgenoten’ die de ambitie hebben om het Nederlandse curling te versterken op weg naar een EK, WK en Olympische of Paralympische Spelen. Geschikte kandidaten worden uitgenodigd zich te melden.”

Meer info via www.hollandsnextgoldmedal.com.