Gamers gaan voor wereldrecord bloedgroep-bepalen

Sanquin gaat samen met gamers voor het wereldrecord bloedgroep-bepalen tijdens het Europese kampioenschap van de game League of Legends, dat in het weekend van 13 en 14 april plaatsvindt in Ahoy, Rotterdam. Tijdens dit grootschalige evenement zullen zo’n 15 duizend toeschouwers aanwezig zijn en miljoenen gamers online kijken.

In navolging van de #myfirstblood-campagne van vorige zomer (die 3.000 nieuwe donors opleverde) is Sanquin ook dit jaar aanwezig bij grootschalige game-events waar voornamelijk bezoekers tussen de 16 en 35 jaar op afkomen. Het doel van Sanquin is om een nieuwe generatie potentiële donors bekend te laten worden met bloed geven én het belang hiervan.

Veel jongeren hebben geen idee waar gedoneerd bloed voor gebruikt wordt. Ook weten ze vaak niet wat hun eigen bloedgroep is. Om in contact te komen met de mogelijke donors van morgen, gaat Sanquin een challenge aan met de gamers die in het weekend van 13 en 14 april bij het finaleweekend van League of Legends aanwezig zijn. Sanquin bepaalt gratis de bloedgroep van de gamers en wil daarmee een wereldrecord ‘bloedgroep bepalen’ vestigen.

Doel is om voor 500 gamers de bloedgroep te bepalen. Om dit recordaantal bloedgroep-bepalingen te realiseren, slaat Sanquin de handen ineen met de grootste gameproducent ter wereld, Riot Games. Gamers die meedoen aan de recordpoging komen er niet alleen achter wat hun bloedgroep is, maar maken ook nog eens kans op een gameset (Alienware).
Daarnaast worden gamers uiteraard ook gemotiveerd om bloeddonor te worden en zo in real life anderen te helpen bij de strijd van hun leven. Mensen die zich via myfirstblood.nl aanmelden als donor ontvangen ná de keuringsafspraak bij Sanquin de League of Legends-champion Vladimir.