PwC zet winnende World Press foto op de gevel

PwC is sinds 2019 partner van World Press Photo. Om de missie van World Press Photo “connecting the world to the stories that matter” breed onder de aandacht te brengen heeft PwC de winnende foto van dit jaar in groot formaat op de gevel van zijn kantoorpand gezet.

Iedereen die het kantoorgebouw van PwC aan de A4 momenteel passeert zal de foto op de gevel zien. Op de foto ‘De eerste omhelzing’ van fotograaf Mads Nissens omarmt verpleegster Adriana Silva da Costa Souza de 85-jarige Rosa Luzia Lunardi. De Deense fotograaf maakte de winnende afbeelding in het verzorgingstehuis Viva Bem in het Braziliaanse São Paulo. Het was de eerste knuffel die Rosa in vijf maanden kreeg, mogelijk gemaakt dankzij een knuffelgordijn.

“De foto brengt een herkenbaar verhaal dat het sentiment van het afgelopen jaar in één beeld samenvat: het gemis van menselijk contact”, zegt Aram Goudsmit van PwC. “De foto straalt ook hoop uit, inspireert en past daarmee ook naadloos bij de waarden van PwC. Hoewel we bij PwC nog steeds vanuit huis werken, willen we zo passanten op de A4 inspireren met datgene waar we allemaal zo naar verlangen en hopelijk snel weer kunnen doen: elkaar een knuffel geven.”