Rabobank presenting partner van USWA en WK 3x3 Basketball

Van 18 tot met 23 juni vinden het WK 3x3 Basketball (FIBA 3x3 World Cup) en de derde editie van de Urban Sports Week Amsterdam plaats. Rabobank wordt presenting partner van beide evenementen.

Rabobank steunt de evenementen om samen met de aanwezige Urban communities te groeien naar een gezondere wereld/leefstijl. Tijdens een mediapresentatie op 21 maart gaf Barbara Baarsma, directievoorzitter van Rabobank Amsterdam, aan zeer verheugd te zijn met de samenwerking. “De Urban Sports Week is een prachtig evenement waar Rabobank zich met veel trots en plezier als partner aan verbindt", aldus Baarsma. "Het evenement brengt mensen bij elkaar en laat zien hoe leuk sporten in de stad is. De week onderstreept het belang van een gezonde, sportieve leefstijl. En daarmee past het goed bij Rabobank’s ambitie om een bijdrage te leveren aan het welzijn en de welvaart in Nederland. Als Amsterdammer zie ik uit naar deze sportieve week in Amsterdam!”

In ieder geval zal Rabobank de Brasserie 2050, die afgelopen jaar op Lowlands stond, bij de evenementen neerzetten. Het is de bedoeling dat het restaurant dit jaar bij tien evenementen aanwezig is. Met Brasserie 2050 wil Rabobank laten zien hoe duurzaam geproduceerd voedsel er in 2050 uit zou kunnen zien vanuit de missie 'Growing a Better World Together'.

De WK 3x3 Basketball wordt georganiseerd door de sportmarketingbureaus House of Sports en TIG Sports, in samenwerking met de Nederlandse Basketballbond en Topsport Amsterdam. De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en urban communities in de stad.

Op de foto: Bondscoaches, NBB, Rabobank, Topscore, urban communities, gemeente Amsterdam, House of Sports en TIG Sports (foto: Merijn Soeters)

Over USWA en WK 3x3 Basketball

Over Urban Sports Week Amsterdam:

Van 19 t/m 23 juni 2019 is Amsterdam het decor van de derde editie van de Urban Sports Week Amsterdam (USWA). In de stad vindt een groot aantal events plaats, variërend van wedstrijden en kampioenschappen tot demo’s en clinics in urban sports zoals BMX, inline-skating, skateboarding en 3x3 basketball. Tijdens USWA komen urban sports, lifestyle en cultuur samen. De Urban Sports Week Amsterdam is een initiatief van de gemeente Amsterdam, Topsport Amsterdam, TIG Sports en urban communities in de stad. Van 18 t/m 23 juni vindt ook de FIBA 3x3 World Cup 2019 plaats, waar gestreden zal worden om de wereldtitel in het 3x3 basketball. Meer informatie via www.uswa.nl #USWA2019

Over de FIBA 3x3 World Cup 2019:

De FIBA 3x3 World Cup 2019 vindt plaats van 18 t/m 23 juni op de bakermat van het Nederlandse basketball; Amsterdam. Zeventien mannen- en zeventien vrouwenteams strijden om de wereldtitel van het 3x3 basketball. De World Cup wordt georganiseerd door de sportmarketingbureaus House of Sports en TIG Sports, in samenwerking met de Nederlandse Basketballbond en Topsport Amsterdam. Tijdens de World Cup vindt ook de derde editie van de Urban Sports Week Amsterdam plaats van 19 t/m 23 juni. Meer informatie via www.fiba.basketball/3x3WC/2019 #3x3WC