Ranomi Kromowodjojo waterstofambassadeur voor Missie H2

Meervoudig olympisch, wereld- en Europees zwemkampioene Ranomi Kromowodjojo gaat tot en met de Olympische en Paralympische Spelen van 2024 in Parijs aan de slag als ambassadeur van de waterstofcoalitie Missie H2. Ranomi treedt toe tot het ambassadeursteam van Missie H2 naast olympisch kampioenen Marit Bouwmeester en Kiran Badloe.

Missie H2 is een samenwerking tussen TeamNL en een waterstofconsortium van acht toonaangevende bedrijven in de energiesector (Gasunie, Eneco, Toyota, Shell Nederland, Remeha, Vopak, Port of Amsterdam en Groningen Seaports). Missie H2 wil de nationale waterstofbeweging in Nederland verder aanjagen ten behoeve van de energietransitie. Bovendien helpt Missie H2 de sportkoepel NOC*NSF de sport in Nederland verder te verduurzamen en de olympische sporters van TeamNL zo duurzaam mogelijk te laten deelnemen aan de Spelen in Parijs.

"In Nederland hebben we de unieke kans om samen ‘Nederland Waterstofland’ te realiseren, als voorhoedespeler in de wereld", laat Missie H2 weten. "Alle ingrediënten hiervoor zijn aanwezig: we hebben de Noordzee voor grootschalige productie van windenergie, de zeehavens als logistieke importhubs, enorm veel kennis over waterstof in de mobiliteit en huishoudens, grote industrieclusters die de overstap naar waterstof willen maken én een van de betere energietransportnetwerken van de wereld."

Onder de campagnevlag ‘Samen maken we Nederland het Waterstofland 2030’ wil Missie H2 samen met TeamNL, de waterstofambassadeurs plus de (water)sportbonden met positieve energie de inmiddels gestarte waterstofbeweging inspireren, verbinden en versnellen.
Daarnaast zet Missie H2 de collectief beschikbare duurzaamheidskennis en ervaring in voor verdere verduurzaming van de Nederlandse sport. Dat gebeurt onder meer door de sporters van TeamNL te helpen zo duurzaam mogelijk deel te nemen aan de Olympische Spelen in Parijs en bij het verder verduurzamen van sportaccommodaties in Nederland.

Kijk hier de video:
https://twitter.com/i/status/1...

Ranomi-plantsoen

Ter ere van de nieuwe samenwerking zorgde Missie H2 dat het straatnaambordje van het Ranomi plantsoen in het Groningse Sauwerd, haar geboorteplaats, weer in ere hersteld werd hersteld. Deze week was het aan Ranomi zelf om het vernieuwde naambordje te onthullen, nadat het oude bordje enige tijd geleden door onbekenden was ontvreemd. De naam van de meervoudig olympisch zwemkampioene is nu weer voor iedereen in het plantsoen te bewonderen.
Het plantsoen werd in 2012 naar Ranomi Kromowodjojo vernoemd bij haar huldiging in Sauwerd. Ranomi werd destijds gehuldigd vanwege haar fantastische prestaties tijdens de Olympische Spelen in Londen.