Rotterdams Philharmonisch Orkest en Feyenoord openen samen cultureel- en voetbalseizoen

Het Rotterdams Philharmonisch Orkest en Feyenoord slaan de handen ineen en brengen de voetbal- en klassieke muziekwereld samen in een bijzondere videoproductie

Zes maanden lang konden het orkest en de voetbalclub niet spelen voor hun publiek en supporters. Nu geven het Rotterdamse orkest en voetbalclub Feyenoord vorm aan de terugkeer in de concertzalen en op de voetbalvelden met de boodschap: “Ready to play”. In hun video spelen de teams samen – ieder in hun eigen habitat – en presenteren zij de spelers voor het nieuwe seizoen aan het grote publiek. De video is vanaf dit moment te bekijken op de officiële kanalen van Feyenoord en het Rotterdams Philharmonisch Orkest.

Algemeen directeur van Feyenoord Mark Koevermans: “De crisis is nog niet voorbij, maar met de start van de competitie krijgen miljoenen voetballiefhebbers wel weer iets om wekelijks echt naar uit te kijken. Aan de vooravond van hopelijk weer een mooi seizoen voor Feyenoord hebben we daar samen met het Rotterdams Philharmonisch Orkest - als ander icoon van Rotterdam - op deze bijzondere wijze bij stil willen staan."

Directeur van Rotterdams Philharmonisch Orkest George Wiegel: “Hoe waardevol het ook was dat we de afgelopen tijd met online projecten in vorm konden blijven en muziekliefhebbers over de hele wereld konden bereiken, er kan toch niets tippen aan live spelen. We hebben heel veel steun gehad aan de hartverwarmende reacties van onze fans en kunnen niet wachten om hen weer te verwelkomen in onze zaal.”