TeamNL Huis zoekt samen met Adecco naar 250 crewleden

Voor het werven, samenstellen en klaarstomen van de crew voor het TeamNL Huis trekken NOC*NSF en Sportcentrum Papendal samen op met Adecco, HR Supporter van het TeamNL Huis. Adecco verzorgde in het verleden met succes de invulling van de crew voor het toenmalige Holland Heineken House in Rio de Janeiro en Pyeongchang.

Adecco brengt haar expertise in het werven en selecteren van talent in, gericht op het vinden van enthousiaste en gemotiveerde personen die de olympische waarden uitdragen. "Bij Adecco geloven we in de kracht van mensen en hun bijdrage aan speciale momenten. Dit partnership met NOC*NSF en Sportcentrum Papendal stelt ons in staat om een positieve impact te maken tijdens een van de grootste sportevenementen ter wereld. Tegelijkertijd biedt het de crewleden de kans om een waardevolle ervaring op te doen voor hun toekomst," zegt Femke Hellemons, CEO van Adecco Nederland.

Voor de invulling van de crew wordt gezocht naar vrijwilligers die bijdragen aan het samenbrengen van topsport en topsupport. Diverse rollen staan open, variërend van catering/horeca, keuken, logistiek, techniek tot hospitality. De minimumleeftijd van een crewlid is 18 jaar ten tijde van de start van de Olympische Spelen. De organisatie van het TeamNL Huis faciliteert reis, verblijf, kleding en eten en drinken voor de crew. Geïnteresseerden kunnen zich vanaf vandaag aanmelden via adecco.nl/teamnl-huis en maken daarna automatisch deel uit van de selectieprocedure.

Naast bovengenoemde wervingscampagne hebben NOC*NSF en Sportcentrum Papendal een bondgenootschap gesloten met Arnhem-Oost. Tijdens de Olympische Spelen gaat een speciaal vrijwilligersteam aan de slag in het TeamNL Huis, onder meer in de horeca en techniek. Het gaat om vijftig jongeren tussen de 18 en 27 jaar uit de vijf Arnhem-Oost wijken waar de komende jaren de leefbaarheid en veiligheid worden verbeterd. De jongeren gaan een speciaal programma volgen dat na de Olympische Spelen het perspectief op een baan of opleiding vergroot. Het project maakt deel uit van het veelomvattende Nationaal Programma Arnhem-Oost, waar de Arnhemse burgemeester Marcouch zich sterk voor maakt.

In mei is de groep klaar om aan te sluiten bij de crew voor het TeamNL Huis. Het is de bedoeling om de ervaringen in Parijs te benutten voor een soortgelijke aanpak bij volgende Spelen in 2026 (Winterspelen in Milaan) en 2028 (Zomerspelen in Los Angeles).

De inschrijving om crewlid te worden is inmiddels geopend. Inschrijven kan tot en met 17 maart. Na de voorselectie worden alle potentiële crewleden uitgenodigd voor de selectiedagen op 16 en 17 april op Papendal. Uiteindelijk worden 250 gelukkigen onderdeel van de crew in het TeamNL Huis in Parijs om daar een onvergetelijk avontuur te beleven.

TeamNL Huis

De exploitatie (zonder winstoogmerk) en inrichting van het TeamNL Huis in Parijs is tijdens de Olympische Spelen volledig in handen van NOC*NSF en Sportcentrum Papendal en wordt mede mogelijk gemaakt door Nederlandse Loterij. Daarmee komt er voor het eerst sinds corona weer een fysieke plek waar sportfans samen met de sporters de Spelen kunnen beleven. Het TeamNL Huis in Tokio bleef in 2020 helaas gesloten door de corona-epidemie.Het TeamNL Huis, dat wordt gevestigd in Le Zenith, een grote concertzaal in het Parijse Parc de la Villette, kan dagelijks 6.500 gasten ontvangen voor de traditionele feestelijke huldigingen van de TeamNL sporters. Daarnaast fungeert het Huis als een ontmoetingsplaats waar sportliefhebbers kunnen genieten van live sportuitzendingen op grote schermen en vinden er gedurende de hele periode verschillende activiteiten en bijeenkomsten plaats.