TeamNL naar Tokyo met Gazelle e-bikes

Koninklijke Gazelle levert tijdens Tokyo 2020 elektrische CityGo fietsen voor TeamNL.

Huub Lamers, Managing Director Gazelle, overhandigde de eerste e-bikes aan chef de mission Pieter van den Hoogenband, skateboardster Roos Zwetsloot en speerwerpster Noëlle Roorda.

Gazelle sponsort de vrije tijd van de Nederlandse olympische sporters. Sinds de Spelen van 2014 levert Gazelle fietsen voor TeamNL. “Er zijn maar weinig momenten van vrije tijd voor de sporters tijdens Tokyo 2020. En juist dat zijn de momenten waarop Gazelle graag helpt, nu met een elektrische fiets”, zegt Huub Lamers, Managing Director van Gazelle.

Pieter van den Hoogenband: "Het is mijn taak als chef de mission om er alles aan te doen om onze sporters en staf tijdens de Spelen zo goed mogelijk te faciliteren en het succes van onze ploeg te vergroten. Onderdeel hiervan is het faciliteren van comfortabel vervoer. Sinds de Spelen van 2014 doen we dat ook met fietsen, die een ideale oplossing voor sporters en staf bieden om bijvoorbeeld naar de venues of het krachthonk te rijden. Daarnaast staan de oranje fietsen inmiddels wereldwijd symbool voor Nederland. Daar zijn we erg blij mee. Met Gazelle hebben we hier een betrouwbare partner voor."

Voor het eerst tijdens de Spelen zet TeamNL elektrische fietsen in. Deze e-bikes, die worden gebruikt tijdens de Olympische en Paralympische Spelen en bieden een mooie oplossing voor de sporters en staf om zich in de hitte en hoge luchtvochtigheid in Tokyo makkelijker en sneller te verplaatsen.

Op de foto: Noëlle Roorda (speerwerpster) en Roos Zwetsloot (skateboardster)