Toyota en NOC*NSF blikken terug op ‘Impossible Moments’

Dat de weg naar de top niet altijd makkelijk is, heeft ook turnster Sanne Wevers ervaren. Haar bewonderenswaardige doorzettingsvermogen leverde een aantal memorabele sportmomenten op die Toyota en NOC*NSF nu terughalen.

“Toyota is het eerste automerk dat wereldwijd partner is van de Olympische- en Paralympische Spelen. Rondom dit partnership hebben wij begin dit jaar de campagne “Start Your Impossible” gelanceerd, waarin wij lieten zien dat niets onmogelijk is”, vertelt campagnemanager Nicole Groeneveld. “Met “Impossible Moments” willen wij Nederland laten genieten van spraakmakende momenten uit de Nederlandse sportgeschiedenis. Daarom hebben wij, in samenwerking met NOC*NSF, een serie video’s gemaakt waarin wij terugkijken op bijzondere gebeurtenissen van TeamNL sporters zoals de turnprestaties van Sanne Wevers.”

De sportieve carrière van Sanne werd een tijd gekweld door blessures. Haar rechterenkel bleek een zwakke plek en zorgde er uiteindelijk voor dat zij noodgedwongen het WK van 2011 en de Zomerspelen van 2012 aan zich voorbij moest laten gaan. Maar ze gaf niet op. Ze bleef keihard werken aan het perfectioneren van haar balkoefening. Tijdens de Spelen in Rio turnde Sanne de finale met een drievoudige pirouette, haar handelsmerk, en sloot af met de perfecte afsprong. Deze individuele performance op de evenwichtsbalk werd beloond met haar hoogte waardering ooit en leverde haar als 1ste en enige Nederlandse turnster olympisch Goud op.