Uber introduceert muzikale Sing-along Van

Songfestivalliefhebbers kunnen nu swingend op weg naar songfestival watchparty’s in de limited edition Sing-along Van die te boeken is via de Uber app.

De Sing-along Van is volledig in songfestivalthema versierd en beschikt over een liedjesmenu bestaande uit de grootste songfestivalhits. De ritten zijn beschikbaar op de dagen van de halve finales dinsdag 9 mei en donderdag 11 mei, en op de finaledag zaterdag 13 mei. Voorafgaand aan de eerste halve finale op 9 mei maakt een select aantal passagiers zelfs kans om gematcht te worden aan voormalig songfestivaldeelnemer Jeangu Macrooy die Nederland vertegenwoordigde tijdens het songfestival in 2021.

"We haken met de Sing-along Van in op het thema van 2023 "United by Music" door op dit belangrijke culturele moment mensen samen te brengen, nu dit belangrijker is dan ooit. De enthousiaste chauffeurs die zich hebben aangemeld en superster Jeangu Macrooy maken de swingende ritten naar de watch party een onvergetelijke ervaring", zegt Eveline Sijbrandij, Hoofd Nederland voor Rides bij Uber.

Uber is een samenwerking aangegaan met MEIJT., een platform voor en door de LHBTQIA+ gemeenschap. Zij hebben de populairste watch party’s in de stad geselecteerd (zie bijlage van dit persbericht voor de volledige lijst) en zorgvuldig de ultieme meezingers voor het liedjesmenu samengesteld. Om de community van MEIJT. de mogelijkheid te geven veilig thuis te komen nadat alle “douze points” zijn uitgedeeld, heeft Uber ook $10.000 aan gratis ritten gedoneerd.

“Als artiest vind ik niets mooier dan door muziek een connectie maken met mensen. Na mijn deelname aan het songfestival ben ik altijd fan gebleven. Daarom vind ik het des te leuker om hier samen met Uber een nog groter feest van te maken. Door op te treden in de Sing-along Van kan ik passagiers een bijzondere ervaring bieden in een intieme en gezellige setting. Ik heb veel zin om het feest af te trappen!,” zegt Jeangu Macrooy, zanger en voormalig songfestivaldeelnemer voor Nederland in 2020 en 2021.

"Voor velen in onze gemeenschap is het songfestival het hoogtepunt van het jaar. Uber is voor ons de ultieme partner om mensen van en naar de watch party’s te krijgen. Naast het selecteren van de locaties waar de watch party’s gehouden worden, hebben we het liedjesmenu in de busjes samengesteld op basis van input van onze community. We zijn ervan overtuigd dat meezingen met Euphoria van Loreen, Waterloo van Abba of Birth Of A New Age van Jeangu Macrooy in de Sing-along Van dé manier is om je voor te bereiden op het festival", aldus Martijn van Veen, oprichter van MEIJT.

Foto: ANP Business/Studio Oostrum