UEFA lanceert samen met Triple Double #FootbALL campagne

In aanloop naar de UEFA Champions League Finale van zaterdag 10 juni lanceert UEFA haar nieuwste voetbal-maatschappelijke campagne. Met de campagne #FootbALL wil UEFA mensen tot inzicht laten komen dat hoe verschillend we ook zijn, we allemaal welkom zijn in het voetbal. Sportmarketingbureau Triple Double is verantwoordelijk voor de strategie en creatie van deze campagne.

In de video worden kijkers geconfronteerd met hun eigen vooroordelen. De hoofdpersonen verwacht je immers niet zo snel in een actieve rol in de voetbalwereld. Als snel komt men erachter dat ze allemaal onderdeel uitmaken van de grote familie die voetbal heet.

"Voetbal is een sport van en voor verschillende mensen, unieke individuen", aldus UEFA. "Zonder hen zou voetbal niet zijn zoals het vandaag de dag wordt beleefd. Het unieke karakter van elke fan, vrijwilliger, speler of scheidsrechter maakt voetbal sterker. De #FootbALL-campagne legt een positieve focus op ieders unieke bijdrage aan het spel en laat zien hoe voetbal iedereen verwelkomt om op zijn of haar eigen manier aan voetbal deel te nemen."

Guido Klomp, directie bij Triple Double, reageert verheugd op de campagne: “We zijn trots dat we weer de voetbal-maatschappelijke campagne met UEFA hebben mogen ontwikkelen. Het is een campagne die dicht tegen de overtuiging van ons bureau ligt; ‘Sport matters’. Voetbal heeft namelijk het vermogen om de hele wereld samen te brengen. Om iedereen te verenigen. Zowel binnen als buiten de lijnen. Ongeacht identiteit of komaf. De campagne #FootbALL laat dat op een mooie manier zien.”

De video is te zien tijdens de finales van de Europese clubcompetities en op de social mediakanalen van UEFA en aangesloten voetbalbonden. Bekijk hieronder de video.

Credits

Opdrachtgever: UEFA; Peter Klomp, Andrea Fischer, Maaike Scholten, Cathia Roth
Strategie en creatie: Triple Double
Account: Guido Klomp, Sander Rodenburg, Laurens van Leuken
Creative: Jorn Schakenraad, Norberth Korsmit
Director: Boris Booij
Producer: Libbe van Dijk
DP: Thomas Fibbe
Photographer: Cas Kerssens
Editor: Boris Booij
Casting: Sari Jacobs
Grading: Luke Osborn @ Splash Studios Amsterdam
Music Composer & Sound design: Max Gramser @ Thndr studio Amsterdam