Van Lanschot maakt 2e serie Empty Concertgebouw Sessions mogelijk

Het Concertgebouw presenteert samen met hoofdsponsor Van Lanschot Kempen een nieuwe serie Empty Concertgebouw Sessions-concerten vanuit een leeg Concertgebouw.

Het Concertgebouw heeft alle geplande concerten met publiek tot en met 15 december moeten annuleren vanwege de coronamaatregelen. Om het publiek toch te bedienen met concerten organiseert Het Concertgebouw net als in het voorjaar tijdens de lockdown een serie concertstreams vanuit een lege zaal. Singer-songwriter Izaline Calister treedt 12 november op, gevolgd door Her Majesty en sopraan Lilian Farahani. Hoofdsponsor Van Lanschot Kempen maakt deze serie Empty Concertgebouw Sessions net als in het voorjaar mogelijk. De streams zijn elke donderdag om 18.00 uur te bekijken via de website en socialmediakanalen van Het Concertgebouw én via de website van mediapartner Het Parool.

Wat afgelopen voorjaar als ad hoc initiatief begon groeide vervolgens, ondersteund door hoofdsponsor Van Lanschot Kempen, al snel uit tot de Empty Concertgebouw Sessions. Met de lege Grote Zaal als achtergrond heeft de onlineserie een grote symboliek voor de status van Het Concertgebouw en de gehele cultuursector in deze moeilijke periode. De serie gestreamde concerten bereikte meer dan een miljoen kijkers. Daarnaast bracht Het Concertgebouw het afgelopen jaar twee grote online evenementen: het Mahler Festival Online in mei en het Beethoven Festival Online afgelopen week. In het kader van deze Beethovenweek bracht het Van Baerle Trio het Pianotrio in D groot ten gehore als onderdeel van de Sessions.

Sinds 2018 is Van Lanschot Kempen de hoofdsponsor van Het Concertgebouw. ‘Vind jezelf en elkaar in de schoonheid van muziek’ is het motto van de samenwerking.
"We are delighted that the Concert Gebouw has decided to continue with the Empty Concert Gebouw sessions. We salute the spirit that underpins this decision. We are delighted to play our small part in this process. We hope that music will lift your spirits in these dark winter months and wonder about what there might be. As they saying goes “ where there is music, there is life and where there is life, there is hope', zegt Karl Guha, bestuursvoorzitter van Van Lanschot Kempen.

Simon Reinink, algemeen directeur van Het Concertgebouw: ’Van Lanschot Kempen toont zich wederom een geweldige partner door Het Concertgebouw in staat te stellen verschillende projecten mogelijk te maken zoals de nieuwe podcast Praten over Muziek en de Empty Concertgebouw Sessions. Dankzij Van Lanschot Kempen kunnen we ook in deze tijd onze concerten naar ons publiek toebrengen."

De Empty Concertgebouw Sessions zijn te zien via de website van Het Concertgebouw en mediapartner Het Parool en het YouTube-kanaal en de Facebookpagina van Het Concertgebouw.

Foto: Het Concertgebouw / Bernd Köhnen