Vitesse start seizoen in uniek bedank-shirt

Vitesse treedt zondag tijdens de eerste competitiewedstrijd niet aan in het geel-swert of het blauwe uitshirt. In de uitwedstrijd tegen RKC Waalwijk spelen de mannen van hoofdtrainer Thomas Letsch in een uniek en exclusief ‘bedank-shirt’ voor iedereen die zich in Arnhem en omgeving heeft ingezet tegen het coronavirus.

Mede dankzij de geste van tenuesponsors Waterontharder.com, Clean Mat Trucks, Succesparken, Koninklijke Burgers’ Zoo, Prins Petfoods, SMB Willems en DunoAir om het tenuesponsorschap eenmalig af te staan, kunnen Vitesse en haar partners hun waardering uiten naar iedereen die zich heeft ingezet tegen het coronavirus.

Met de tekst ‘Bedankt! Samen tegen corona’ wordt iedereen bedankt die zich op zijn of haar manier heeft ingezet tegen het coronavirus. Daarnaast speelt elke speler met de naam van een instantie op zijn rug, die in de coronacrisis een bijzondere bijdrage heeft geleverd aan de maatschappij. Van Rijnstate tot DrieGasthuizenGroep en van Pleyade tot Stichting De Driestroom. In totaal wordt aan 24 verschillende instanties de kans geboden om eenmalig de achterzijde van het shirt te sieren. Op de linkermouw staat een geel-swert Vitesse-hart afgebeeld.

Julio Rosier, directeur van Waterontharder.com, vertelt over het gebaar: “Samen met Vitesse en alle tenuesponsors speelden we met het idee om de helden die zo ongelooflijk hard hebben gewerkt tijdens de coronacrisis, en dat nog steeds doen, te bedanken. Dit soort buitengewone prestaties verdienen een passend woord en gebaar van dank. Daarnaast kan mede dankzij hun inzet de competitie met strikte protocollen weer gestart worden. Het is een bijzonder shirt met een oprechte boodschap.”

Pascal van Wijk: “Dat we nu weer kunnen voetballen, is grotendeels te danken aan iedereen die zich keihard heeft ingezet tijdens de coronacrisis. Die organisaties en dan vooral hun medewerkers, verdienen het om in het zonnetje gezet te worden. Zij hebben in de frontlinie, met alle risico’s van dien, hun verantwoordelijkheid genomen. Met dit speciale wedstrijdshirt hopen wij op onze beurt iets terug te kunnen doen. We hebben allemaal gezien en gevoeld wat de coronacrisis met iedereen kan doen. Daarnaast laat het zien dat Vitesse een club is van en voor iedereen. Ook een pluim richting onze tenuesponsors, die belangeloos hun plek afstaan om dit gebaar te kunnen maken.”
De wedstrijdshirts worden na de wedstrijd tegen RKC Waalwijk geschonken aan de instanties die het shirt eenmalig sieren.

De organisaties die de eerste competitiewedstrijd op de rug van de spelers staan zijn
Rijnstate, Pleyade, Siza, Stichting De Driestroom, DrieGasthuizenGroep, MEE Gelderse Poort, MVT Arnhem, Stevig Arnhem, SWOA, Rijnstad, De Zonnebloem, Stichting Gaandeweg, Stichting Jaimy, Bio Vakantieoord, Scalabor, Stichting Welzijn Lingewaard, Santé Partners – Mikado, NLvoorelkaar, Caleidoz Welzijn, Renkum voor elkaar, PresikhaafUniversity, AM supportteam, Opr€cht en Vitesse Betrokken.