Zeeman steunt de strijd tegen Alzheimer met de stofslof

Zeeman wil een bijdrage aan leveren aan de strijd tegen Alzheimer met de verkoop van stofsloffen. De gestreepte schoonmaakslippers van de textielketen staan symbool voor de verwarring waar mensen met de ziekte van Alzheimer elke dag mee te maken krijgen.

Tegen de ziekte van Alzheimer bestaat helaas nog geen geneesmiddel. Daarom is onderzoek erg belangrijk. Team Alzheimer heeft als doel om zoveel mogelijk geld op te halen voor wetenschappelijk onderzoek naar dementie, uitgevoerd door het Alzheimercentrum Amsterdam. Zeeman wil hier graag een bijdrage aan leveren en steunt de strijd tegen Alzheimer met de verkoop van stofsloffen. Klinkt onbekend in de oren? Voor mensen met de ziekte van Alzheimer kan een ‘stofslof’ de normaalste zaak van de wereld zijn. De gestreepte schoonmaakslippers van de textielketen staan symbool voor de verwarring waar mensen met de ziekte van Alzheimer elke dag mee te maken krijgen.

De stofslof wordt op de social kanalen van Zeeman aangejaagd met de #stofslofchallenge. Via het TikTok en Instagram kanaal van Zeeman NL kun je aan deze challenge meedoen om zo heel even te ervaren hoe het voelt om eenvoudige, dagelijkse dingen door elkaar te halen óf niet te kunnen benoemen.
Het spelfilter is bedacht door Persuade en ontwikkeld door GoSpooky en legt op een speelse en interactieve manier de prestaties van iedere deelnemer vast. Lukt het jou om ieder voorwerp dat je ziet goed te benoemen zonder de tekst die er staat hardop voor te lezen? Vals spelen is geen optie, want de camera van je telefoon legt iedere poging vast.

Zeeman en Team Alzheimer hebben ook een aantal betrokken influencers en BN’ers gevraagd om de uitdaging aan te gaan en zo meer aandacht voor de stofslof te krijgen. Kasper Figee (Zeeman): “De volledige winst van de verkoop van onze stofsloffen gaat naar het Alzheimercentrum Amsterdam. Dat is hard nodig, want er is nog altijd geen medicijn. Daarom hebben de stofsloffen voor deze keer niet de laagst mogelijke prijs.”

Prof. Dr. Yolande Pijnenburg, neuroloog en directeur van het Alzheimercentrum: “Dementie heeft een enorme impact op degene die het heeft en zijn/haar naasten. Maar voordat dementie ontstaat, begint de ziekte al in de hersenen. Die leidt niet alleen tot geheugenverlies, maar ook tot moeite met praten, het doen van alledaagse dingen en veranderd gedrag. Om de ziekte van Alzheimer en andere vormen van dementie te kunnen behandelen, of liever nog te voorkomen, onderzoeken we wat er misgaat in de hersenen. Door betere opsporing en begrip van hersenziekten die leiden tot dementie, hopen we bij te dragen aan de oplossing.”

De stofsloffen van Zeeman zijn voor 4.99 te koop in de webshop en in de winkel. Wie rechtstreeks wil bijdragen aan Team Alzheimer kan ook doneren op teamalzheimer.nl/.