Artikelen

"Ontslag Rasmussen terecht", zegt Rabobank rapport

Piet van Schijndel, lid van de raad van bestuur van Rabobank die verantwoordelijk is voor het wielersponsorschap, is het in grote lijnen eens met de conclusies en aanbevelingen van de onderzoekscommissie Vogelzang. "Het rapport is kritisch en zeer gedegen. Het maakt duidelijk dat het een juist besluit was dat de directie van de Rabowielerploegen Rasmussen destijds uit de Tour de France heeft gehaal", aldus Van Schijndel.

Fortis wordt founder van De Nieuwe Kerk / De Hermitage

Fortis is de komende drie jaar founder van De Nieuwe Kerk en hoofdsponsor van de Hermitage in Amsterdam. De samenwerking tussen de partijen is vandaag bekrachtigd door het ondertekenen van beide overeenkomsten.

Asito stapt in wielrennen

Schoonmaakbedrijf Asito is per 1 januari 2008 de nieuwe hoofdsponsor van de Nederlandse wielerploeg Löwik Meubelen. De huidige sponsor Löwik Meubelen, die de ploeg negentien jaar steunde, blijft nog wel aan als co-sponsor.

AFAS nieuwe hoofdsponsor Tennis Classics

Met ingang van editie 2008 is AFAS ERP Software BV de nieuwe hoofdsponsor van de Tennis Classics, het Nederlandse toernooi binnen de ATP Tour of Champions. Op dit moment is AFAS reeds een van de sponsors van dit evenement dat elk najaar in Eindhoven wordt gehouden.

Metropool kiest voor Dommelsch

Het Hengelose poppodium Metropool en biermerk Dommelsch gaan een meerjarig samenwerkingsverband aan.

Van der Aat interim manager Rabo wielerploeg

Henri van der Aat is door de Rabobank aangesteld als interim-manager van de wielerploeg.

VVV Venlo heeft nieuwe shirtsponsors

VVV Venlo heeft voor komend seizoen verschillende shirtsponsors vastgelegd.

Rabobank blijft sponsor na ontslag Rasmussen

Rabobank is vooralsnog niet van plan om zich terug te trekken als sponsor uit de wielersport. Wel gaat de bank zich beraden op de ontstane situatie. Rabobank stelt op korte termijn een externe persoon aan die de zaak rond wielrenner Michael Rasmussen moet onderzoeken.

Graydon en Sparta verlengen hoofdsponsoring

Sparta Rotterdam en hoofdsponsor Graydon Nederland hebben afgelopen week de handtekening gezet onder een nieuwe verbintenis.

Corendon blijft sponsor HFC Haarlem

Corendon is voorafgaand aan de laatste competitiewedstrijd gepresenteerd in de businessclub van HFC Haarlem. De naam van het bedrijf zal de komende twee jaar prijken op de voorzijde van de nieuwe wedstrijdshirts die speciaal voor HFC Haarlem ontworpen zijn door nieuwe kledingsponsor Patrick.

Postbank verbindt zich aan Blue Man Group

Postbank gaat een creatieve samenwerking aan met Blue Man Group. Blue Man Group is een theater- en muziekspektakel bestaande uit drie ''blue men'' en een live pop-rockband en is met zeven shows per week te zien in de Theater Fabriek te Amsterdam.

VSB Fonds steunt Hermitage voor Kinderen

Met een bedrag van € 2 miljoen stelt het VSBfonds de Hermitage Amsterdam in staat om de toekomstige Hermitage voor Kinderen te verwezenlijken.

Philips wordt hoofdsponsor De Hermitage Amsterdam

Philips wordt een van de twee hoofdsponsors van de Hermitage Amsterdam, en start op 1 maart 2008 een vijfjarige samenwerking.

Puma neemt deel aan de Volvo Ocean Race

Puma gaat als het PUMA Racing Team met een boot deelnemen aan de Volvo Ocean Race.

Menzis hoofdsponsor 4 Mijl van Groningen

Zorgverzekeraar Menzis is de komende drie jaar de nieuwe hoofdsponsor van de 4 Mijl van Groningen.