21 cases genomineerd voor een SponsorRing

Nog 21 sponsorcases dingen mee naar de SponsorRingen 2014. Dat blijkt uit de nominaties die de Stichting Sponsor Ringen donderdag heeft bekend gemaakt. KPN, Ziggo en Boskalis ontvingen elk twee nominaties.

In elk van de vijf categorieën mocht een vakjury drie tot vijf cases nomineren. KPN is zowel genomineerd voor de Coolste Baan van Nederland in de categorie Entertainment & Events als voor de geïntegreerde wintercampagne en activaties van de schaatssponsoring in aanloop en tijdens de Olympische spelen in de categorie Sport. De sponsoring door Boskalis van de Koning Willem II-tentoonstelling in het Dordrechts Museum is genomineerd in de categorie Kunst & Cultuur. Boskalis verdiende ook een nominatie in de categorie Maatschappij met de Boskalis Beach Cleanup Tour. Met de sponsoring van de MTV European Music Awards en van de concertreeks van Marco Borsato verdiende Ziggo twee nominaties in de categorie Entertainment & Events.

Rik Ruts, voorzitter van de Stichting Sponsor Ringen, is verheugd over de diversiteit van de deelnemende bedrijven. "Dat ook baggermaatschappij Boskalis en ingenieursbedrijf Arcadis een case hebben ingediend voor de SponsorRingen – en daarvoor ook zijn genomineerd – geeft aan dat sponsoring door steeds meer bedrijven als een belangrijk middel in hun communicatie wordt gezien."

De vakjury's moesten dit jaar een keuze maken uit een recordaantal inzendingen van 57. Dit was niet eens een direct gevolg van de Olympische Winterspelen en het WK voetbal dit jaar. Maar vijf ingezonden cases hadden een verband met deze sportevenementen.
De nominaties worden eind oktober aan de hoofdjury ter beoordeling voorgelegd. Tijdens de feestelijke avond op donderdag 20 november in De Fabrique in Utrecht zullen de winnaars worden bekend gemaakt.


De nominaties voor een SponsorRing zijn:

Entertainment & Events
Eneco & NK Tegenwind fietsen
KPN & Coolste Baan van Nederland
Samsung & Amsterdam Dance Event
Ziggo & concertreeks Marco Borsato
Ziggo & MTV EMA

Kunst & Cultuur
Boskalis & Dordrechts Museum (Koning Willem II-tentoonstelling)
Robeco& Concertgebouw (Robeco SummerNights)
Shell Nederland & Mauritshuis

Maatschappij
Arcadis & UN-Habitat (Shelter)
Boskalis & Stichting De Noordzee (Boskalis Beach CleanupTour)
GOGO & Dance4Life
Nijntje & KNGU (Beweegdiploma)
Scapino& Diabetes Fonds


Media
Hornbach& Utopia (SBS6)
Jumbo & Roy Donders (RTL)
Teva & Expeditie Robinson (RTL)


Sport
ING & KNVB
KPN & KNSB (Olympische schaatscampagne)
Rabobank& Rabobank Hockey World Cup 2014
Van Gils& KNVB (Wild Lions)
Volvo & diverse hockeyclubs en KNHB (Volvo Driving DutchHockey)