Nederlands tintje bij de eerste Belgian Sponsorship Awards

In België zijn voor het eerst sponsorawards uitgereikt. De uitreiking van de Belgian Sponsorship Awards by Repucom vond plaats in het Vaudeville Theater in Brussel.

In totaal 17 cases werden verdeeld over vijf categorieën: Best Sport Sponsorship, Best Arts and Cultural Sponsorship, Best Societal Sponsorship, Best Sponsorship Activation, Best Low Budget Sponsorship en Best of Belgium.
In totaal werden meer dan 30 cases ingezonden voor de awards. Na een spraakmakend WK voor Rode Duivels in Brazilië was het geen verrassing dat 3 van de 5 winnende campagnes gerelateerd waren aan het WK.

In de categorie Best Sport Sponsorship won ING voor de campagne omtrent de Belgische voetbalbond KBVB. In de categorie Best Sponsorship Activation won AB Inbev (Jupiler) met de activatie Red Devils - We Are Ready (een campagne die ook bekroond werd tot Best of Belgium). De Red Devils campagne van Herbalife (ontworpen en uitgevoerd in samenwerking met het Nederlandse sportmarketingbureau Triple Double) won in de categorie Best Low Budget Sponsorship (minder dan €50.000). ING's Festival Favors won in de categorie Best Arts and Cultural Sponsorship en Proximus' Safer Internet campagne in de categorie Best Societal Sponsorship.

Best of Belgium, AB Inbev: Devils - We Are Ready dingt mee bij de European Sponsorship Association (ESA) voor de Best of Europe Award. De uitreiking vindt plaats op 29 januari aanstaande in Londen tijdens de ESA Excellence Awards. Alle genomineerden voor de Belgian Sponsorship Awards:

Best Sport Sponsorship
Telenet: Cyclocross
ING: Belgian Football Federation
Optima: Optima Open
Electrabel: Club Brugge

Winnaar: ING: Belgian Football Federation

Best Arts and Cultural Sponsorship

Optima: Klara Festival
ING: Festivals Favors
Nationale Loterij: Taillé pour gagner

Winnaar: ING: Festivals Favors


Best Societal Sponsorship

Telenet: My Zone
Proximus: Safer internet
Electrabel: SOS Kinderdorpen

Winnaar: Proximus: Safer internet

Best Sponsorship Activation
ING: Road to Brasil
AB Inbev: Red Devils - We are ready
BNP Paribas Fortis: Boost your Business
AG Insurance: Memorial Van Damme

Winnaar: AB Inbev: Red Devils - We are ready


Best Low Budget Sponsorship (less than €50,000 rights fee)
Herbalife: Red Devils
Puilaetco Dewaay: Royal Racing Club de Bruxelles

Winnaar: Herbalife: Red Devils

Best of Belgium
AB Inbev: Red Devils - We are ready